середу, 12 вересня 2012 р.

Півсотні проти русифікації Січеславу

Скільки людей можна зібрати в Січеславі на протест проти мовного закону за одну ніч? Виявляється, трохи більше 50. Достатньо, аби покричати: “Геть московських холуїв”, та замало,аби завадити депутатам пройти на їх робоче місце.
Так сталося, що акція планувалася в останній момент. Настільки останній, що заявка мала прийти до міськради телеграмою на 11:00, а початок сесії – на годину раніше.  Тож ми начебто тихо-мирно стояли на сходах, вигукуючи провокативні “зека  геть” та махаючи плакатами за українську мову. Але це все одно перелякало держслужбовців – на скору руку  чинили паркан міськ ради та виставляли патрулі.

Поки пишеться цей текст, навкруги мене хлопці,які сьогодні прийшли висловити свою громадянську позицію та сказати “ні” статусу регіональної російській в нашому місті питають:
Де сьогодні були всі? Де були громадські організації, незалежні активісти, блогери-журналісти з активною позицією у житті, де була українська еліта Січеславу, де були ті, хто завжди першим кричить про “мирність акцій”  та їх ефективність, де ті, хто ходить лише на неполітичні акції і т.п.?

З фото видно, що акція не була політичною, але чомусь і поборників за аполітичність також не було. Вийшло 50 фанатів, 2,5 журналіста та  півдесятка політиків.
В момент, коли міськрада голосувала, кожен інший був по своїх справах.  Не важливо де – просто не з нами. Їх ми ще згадаємо, коли наші діти навчатимуться російською в школах.

“Якщо не ти, то хто?” дякує усім, хто прийшов на захист нашої самобутності. Слава нації!
Розчарована, але оптимістично налаштована

Онука Чучупаки 

1 коментар:

  1. Костянтин Когтянц12 вересня 2012 р. о 20:41

    Я хочу нагадати, що інформація про це свинство реально пішла навіть не в ночі, а о пів-на восьму ранку. Як наслідок, я встиг зібрати 3 чоловіки (за 1, 5 годин). Я сказав в своєму виступі і повторю - вони двічі визнали свою поразку. Перший раз, коли приховували до останньої години. Якби вони були впевнені в підтримці народу, то повідлмляли б весь час, аби дізналися всі виборці. Вдруге - коли не привели своїх. Бо ті студенти, яких вони привели місяць тому до обласної ради, зробили свої висновки. Вони ПОБОЯЛИСЯ привести студентів.Костянтин Когтянц

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ