вівторок, 11 вересня 2012 р.

Право "на ліво" або як Дніпропетровський КУН вийшов з партії


Новина про те, що більшість Дніпропетровських КУНівців здала партійні квитки  - малокому відома навіть у вузьких колах націоналістів. На широкий загал ми виносимо це питання  вперше.

Всі знають, що в Україні існують безліч патріотично налаштованих організацій та обєднань. Ми розповімо про одну з них - Конгрес Українських Націоналістів. Сталося так, що партія, яка вважає себе нащадком  славетних вояків УПА, після весни 2003 року стала на зовсім інші засади, коли її очолив Олексій Івченко (екс-голова компанії "Нафтогаз України").

Історію розвитку партії в двохтисячних ви зможете і самі пошукати в унеті.  2006-го  зародився союз НУНС і КУН. Після того, як Ющенко ганебно здав Українську державу бандовладі, багато людей відмовилися від цієї націонал-демократичної партії.  

І от прийшли вибори 2012 р.: на політичний олімп збираються нові партії і оновлені старі. Починає набирати обороти нова сила ВО "Свобода", що загрожує  існуючому режиму внутрішньої  окупації. І політичні технологи вирішили реанімувати націонал-демократичну партію , щоб вона забрала якомога більше голосів у націоналістів, котрих позіціонують  «радикальними».

НУНС слабкий,  але пару відсотків забере. Його вирішили підсилити маленькими партіями, які не мають ніяких шансів, але мають величні амбіції. І такі знайшлися.  В липні біля 30 громадських організацій та дві партії - УНП та КУН - підтримали НУНС. Для всіх, хто слідкує за політичними баталіями та інтригами, не є секретом те, що сьогодні помаранчеві не роблять спротиву діючій владі,  а скоріше працюють на її користь. Для розуміння чому саме керівництво КУНу "злило"  ви повинні знати, що лідери цих партій отримали нормальні місця в списках. Виходить, місце в списку - дорожче честі і дорожче України? 

Дніпропетровська організація Конгресу Українських Націоналістів в складі десятка осіб після цього ганебного союзу вийшла з партії КУН, вступивши до  Української партії. Для них вихід з лав КУНу - став ознакою збереження своєї гідності. Проте якщо казати про партійців на  загальнонаціональному рівні  (Львівський, Луганський осередки також виступають проти сьогоднішнього керівництва партії) - такими відважними кроками ніхто не може похвалитися.


Що лишається робити нам, патріотам і націоналістам? В нас віднині ще менше вибору 28 жовтня серед патріотичних партій. Та наше завдання  - зробити цей вибір принаймні свідомо.

Келебрант Домінатор, Онука Чучупаки. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ