неділю, 1 грудня 2013 р.

Народне віче у Січеславі (ФОТОРЕПОРТАЖ)

У Січеславі 1 грудня, як і по всій країні, відбулося народне віче.  Націоналісти  зібрались спочатку біля Театру опери та балету. До нас підійшли працівники правоохоронних органів і повідомили,  що  на даному місці заборонено проводити мирні зібрання громадян. Ми вирушили до пам’ятника Чкалову, що у парку Глоби, і долучились до всеміського народного віче.


На заході,  були присутні члени опозиційних партій, громадські активісти, і просто звичайні жителі, які вийшли відстояти свою громадську позицію. Загалом у парку зібралось близько 450 осіб. Приємно здивували і ультрас ФК Дніпро, котрі у кількості 30-40 осіб долучились до акції протесту.

Народне віче проходило під гаслами: «Революція», «Слава Україні», «Слава нації», «Зека геть», Ганьба» «Банду геть», «Імпічмент президенту», «Куличенка у відставку» та «Дніпропетровськ, вставай». Перед громадянами виступили представники політичних партій, які наголошували на важливості загальної мобілізації населення та долучення громадян Дніпропетровська до всеукраїнської акції непокори, яка буде відбуватись 2 грудня.

Дуже приємно було знаходитись на мітингу. У Січеславі це було справжнє свято демократії. В очах людей був помітний сум та обурення, але всі посміхались і говорили: «Ми віримо у щасливе майбутнє». 

Давно січеславці не збирались у такій кількості для висловлення своєї громадянської позиції. Молоді люди ставали біля дороги і закликали людей виходити з маршруток та трамваїв і долучатись до акції. Водії, в знак солідарності мітингуючим, сигналили. Маленькі дітки з прапорцями ЄС  вигукували «Слава Україні».
 
Громадяни, котрі долучились до акції, приходили з власними прапорами та плакатами антирежимного характеру Януковича. У голосі людей я почув глибоке обурення на те, що відбулись у Києві, а саме розгін мирного Євромайдану вночі 30 листопада.

Сергій який прийшов на акцію протесту з дружиною та з 4 річним сином погодився дати інтерв’ю. Пряма мова: «Дивлячись на події, які розгортаються у Дніпропетровську та загалом в Україні, у мене все більше стає віри в майбутнє. Велике обурення викликали події у Києві, коли «Беркут» розігнав мирний майдан. На мою думку, це був переломний момент в акції протесту. Свідомі люди повинні зрозуміти, що вороття назад вже немає. Влада показала своє справжнє обличчя. Я сам готовий їхати у Київ і долучитися до мітингувальників».

Після завершення акції у парку Глоби мітингувальники по проспекту К.Маркса вирушили на Європейську площу. До колони долучались все нові і нові люди, загалом по прибуттю на Європейську площу мітингувальників було  більше 1000 осіб.  Серед громадян лунали заклики йти штурмувати міськраду та провести мітинг там, але вирішили все таки цього не робити. Також громадяни ініціювали збір коштів для оплати проїзду тим, хто бажає поїхати у Київ. Було зібрано більше 15 тисяч гривень, формувалися відразу списки тих, хто поїде.


Маю велику надію що січеславці будуть збиратись так кожного дня, і виявляти солідарність всім мітингуючим по  країні, допоки ми всі разом не досягнемо своєї мети – відставки Януковича та уряду Азарова. Народ прокинувся. Січеслав не спить. 

Вражає, що на мітингу були присутні не тільки молодь, а і люди похилого віку. Міліція, до речі, теж була, «з народом», намагалася заборонити мітинг, але як сказали громадяни: «міліції на всіх не вистачить». Тому тримаємось разом, єднаємось і вперед  - до перемоги.
Слава Україні!

Текст - Roland
Фото - Гориня

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ