суботу, 15 березня 2014 р.

З ПРИВОДУ ПОДІЙ ЦІЄЇ НОЧІ В ХАРКОВІ (ОФІЦІЙНА ПОЗИЦІЯ ХАРКІВСЬКИХ ПРАВИХ)

Як відомо вчора протягом дня сепаратисти та громадяни Російської Федерації намагалися штурмувати офіс товариства "Просвіта" і Організації "Патріот України" в місті Харкові. В цьому ж приміщенні розташовувався штаб "Правий сектор-схід" основою якого являється Організація "Патріот України".


 Напади на центр українства в Харкові носили системний і цілеспрямований характер. Нападники використовували як мисливську так і автоматичну вогнепальну зброю, світошумові та газові гранати, коктелі "Молотова". З дахів сусідніх будинків по "Оборонцям Римарської" працювали снайпери. Наразі вся вулиця Римарська в місті Харкові та прилеглі подвіря вслані гільзами від різної вогнепальної зброї. 

Під час збройних нападів на приміщення "Просвіти" та "Патріоту" поруч з нападниками знаходились харківські міліціонери. Вони бездіяли. Жодним чином не намагались протидіяти озброєним сепаратистам а деякі навіть сприяли колаборантам. Близько півночі після втручання голови Харківської ОДА Ігора Балути харківські міліціянти все ж таки наважились відігнати з вулиці Римарської сепаратистів. Після цього міляціянти-колаборанти розпочали перемовини з "Оборонцями Римарської".

 Негідники в міліцейській формі які ще декілька хвилин тому сприяли сепаратистам у штурмі центру українства в Харкові почали вимагати від націоналістів покинути приміщення "Просвіти" також погрожуючи штурмом. Враховуючи, що сутички патріотів з міліціонерами могли цілковито дестабілізувати і так непросту ситуацію в місті Харкові а також стати приводом для введення військ Російської Федерації на материкову частину України "Оборонці Римарської" добровільно полишили приміщення Харківської "Просвіти".

 В результаті частина патріотівців була затримана міліціянтами-колаборантами. Серед "Оборонців Римарської" більшість має середньої тяжкості вогнепальні поранення. В свою чергу двоє нападників-сепаратистів вбито і пятеро поранено невідомими. Прокуратурою міста Харків порушенно кримінальне провадження за рядом тяжких статтей ККУ серед яких навмисне вбивство і масові заворушення. Соціал-Національна Асамблея, Організація "Патріот України" та штаб "Правого сектора-схід" повністю погоджуються з заявою голови Харківської ОДА Ігора Балути і вважають події цієї ночі в Харкові цілеспрямованою провокацією проросійських сил.

Соціал-Національна Асамблея та "Правий сектор-схід" вимають від зрадників міліціянтів негайного звільнення всіх підступно затриманих патріотів.

Ігор Мосійчук, голова прес-служби Соціал-Національної Асамблеї. тел. для комунікації та довідок +38 067 113 12 89

Раніше повідомялося, що 2 людей загинуло та 5 поранено внаслідок конфлікту, який почався в п'ятницю ввечері в Харкові. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ