неділю, 23 березня 2014 р.

Анексовані території України (КАРТА)


Кубань (Кубанщина) — український[1][2][3] історичний регіон на Північному Кавказі, в долині річки Кубань та її приток[4]. З кінця 18 ст. заселена чорноморськими козаками. З 1860 р. адміністративно-територіальна одиницяРосійської імперії земля Кубанського козачого війська. Сьогодні це територіяКраснодарськогоСтавропольського краївАдигеїРостовської області іКарачаєво-Черкесії Російської Федерації.



Східна Слобожанщина (ПодонняПівнічна СлобожанщинаПодонь) — етнічні українські землі, що розташовані зараз в межах Бєлгородської та Воронезькоїобластей Російської Федерації, північно-східна частинаСлобідської України. Часом[Джерело?] саме до Східної Слобожанщини також зараховують південно-східну Слобожанщину, що нині в межах Луганської області.

Староду́бщина — найпівнічніша з українських історичних земель. Зараз це південно-західна частина Брянської області Росії. Історичний центр — містоСтародуб.
Стародубщина займає 12 районів сучасних районів Брянської області Росії —ГордіївськийЗлинківськийКлимівськийКлинцівськийКрасногорський,МглинськийНовозибківськийПогарськийПочепськийСтародубський,Суразький та Унецький. Загальна територія цих районів становить 14 762 км².

Бересте́йщина (від назви міста Берестя) — український етнокультурний регіон у складі сучасної Республіки Білорусь, частина Західного Полісся.

Хо́лмщина (також Холмська РусьЗабужжяЗабузька РусьХолмська земля) — історико-географічна область Русі, розташована на захід від середини Бугу. На заході межує з польською Люблінщиною, на сході з Волинню, на півночі з Підляшшям, на півдні з Галичиною. За межу між Холмщиною і Підляшшям можна вважати колишню межу міжСедлецькою і Люблінською губерніями.
Територія Холмщини в межах Холмської губернії охоплювала 6 572 км² (повіти Холмський, Грубешівський, Томашівський, Костянтинівський).
Чисельність мешканців (на 1931) - 720 000.

Взято з Вікіпедії

4 коментарі:

  1. ты откуда такой дебил выполз???

    ВідповістиВидалити
  2. Анонім - смокчи свій кацапський лапоть.

    ВідповістиВидалити
  3. Рашка всегда с помощью бандитов, начиная с Ермака и заканчивая Захарченко захватывает чужие земли, но потом от этих бандитов, за не нежностью избавляться. Вот здесь вся Рашка. Но сколько ниточки не виться, а конец ниточки наступает.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ