суботу, 14 січня 2012 р.

Зразок заяви про відмову обробки персональних даних

 В ці дні по всій Україні у всіх приватних та державних установах відбувається масовий збір підписів на твою добровільну згоду для накопичення і обробки всіх твоїх персональних  даних (ПД)!   Увага!!! Вся інформація про тебе, згідно цих законів, буде збиратися, накопичуватися, змінюватися без твого відома, її можуть поширювати          (розповсюджувати, передавати) на розсуд того, хто володіє інформацією. Доступ до твоїх даних може мати будь-хто, включаючи і іноземних субєктів! (див. закон « Про захист персональних даних» ст.29 ч. 1 і 2)

  Володільці інформації про тебе можуть на свій розсуд розголосити її, за це вони не підлягають юридичній відповідальності! Навіть незважаючи на порушення своїх обовязків (ст.11 закону«Про доступ до публічної інформації»). Це є ПОВНЕ БЕЗЗАКОННЯ! Тож радимо написати  наступну заяву:

Заява.
  Я _______________________,  заявляю:
  ведення бухгалтерського, податкового та кадрового обліку вже є визначено відповідними Законами України (в інтересах економічного добробуту), за нищенаведеними законодавчими актами. Моя згода на обробку персональних даних для таких цілей непотрібна .
                Моя заява базується на наступних підставах:
ст. 32 Конституції України не допускається збір, зберігання, використання та розповсюдження конфіденційної інформації про особистість без її згоди, крім випадків, визначених Законом лише в інтересах національної безпеки, економічних благ та прав людини.
ст. 23 Закону України «Про інформацію» забороняється збирання відомостей про особистість без її попередньої згоди, за виключенням випадків, передбачених законом.
абз. 5 п. 2 ст 8 цього ж Закону особа має право «пред'являти вмотивовану вимогу із запереченням проти обробки своїх персональних даних органами державної влади, органами місцевого самоврядування при здійсненні їхніх повноважень, передбачених законом»
 п. 6 ст. 6 цього ж Закону «Не допускається обробка даних про фізичну особу без її згоди, крім випадків, визначених законом, і лише в інтересах національної безпеки, економічного добробуту та прав людини».
Для інших цілей я не даю згоди на обробку моїх персональних даних.
Дата _____________                        Підпис_______________

10 коментарів:

  1. дуже вдячний за цю статтю, мені як раз потрібно щось таке для захисту моєї інформації.
    Треба буде поширити серед друзів

    ВідповістиВидалити
  2. Навіть дурні смсники шлють спам хто зна чи ця заява комусь поможе

    ВідповістиВидалити
  3. Вручила завідуючій дитсадка такого листа, вже 2 тижні вона мене уникає, каже. що ніяк часу не знайде його як слід вичитати. Сумніваюся. що погодиться поставити підпис про те. що прийняла. Чоловік радить відправити ще одну копію рекомендованим листом, тоді квитанція про доставку буде в мене, а лист так чи інакше в установі буде зареєстрований.

    ВідповістиВидалити
  4. з такою заявою можна йти в соцзахист,щоб отримати гроші на дитину? і якщо раніше все ж підписала згоду,то як її відкликати? дякую)

    ВідповістиВидалити
  5. Дякую, якраз вчасно!
    Дійсно, зміни з кінця 2012 року в законі про захист персональних даних звільняють працівника від необхідності надання згоди на обробку персональних даних:
    Стаття 9. Реєстрація баз персональних даних

    1. База персональних даних підлягає державній реєстрації шляхом внесення відповідного запису уповноваженим державним органом з питань захисту персональних даних до Державного реєстру баз персональних даних.

    Положення про Державний реєстр баз персональних даних та порядок його ведення затверджуються Кабінетом Міністрів України.

    2. Реєстрація баз персональних даних здійснюється за заявочним принципом шляхом повідомлення.

    Володілець персональних даних звільняється від обов’язку реєстрації баз персональних даних:

    {Частину другу статті 9 доповнено абзацом другим згідно із Законом № 5491-VI від 20.11.2012}

    ведення яких пов’язано із забезпеченням та реалізацією трудових відносин;

    ВідповістиВидалити
  6. Доброго дня! В нашому садочку збирають заяву на дозвіл про обробку персональних даних дітей.Скажіть будь-ласка, чи має садочок право виключити мою дитину із садочка,якщо я не дам згоду.

    ВідповістиВидалити
  7. Ви хоч би статті перевіряли на їх відповідність...... тільки стаття Конституції відповідає викладеному в заяві змісту - інші НІ !!!

    ВідповістиВидалити
  8. щодо статей, то ст. 6 та 8 це з закону України "Про захист персональних данних". А от ст. 23 не відповідає дійсності

    ВідповістиВидалити
  9. Кто нибудь сталкивался с ситуацией что сотрудники ЦНАП подделали (поставили галочку ) на согласие об обработке персональных данных когда я не успел оспорить решение находясь в трудном состоянии здоровья...?

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ