суботу, 21 вересня 2013 р.

В пошуках найкращої шаурми – 2

   
Леді та джентльмени! Пані та панове! СБУШники та МВСники! Зустрічайте другий раунд авантюрної пригоди – пошуки цілком легальної шаурми  знов повернулись! Старі герої з посвідченнями журналістів! Нові патрульні міліціонери! Нові кулінарні злодії! Але місце зустрічі змінити не можна – все та ж славнозвісна вул. Глінки, 12, все та ж «Узбексколепешечная» локація!

Стислий зміст першої серії: 28 серпня журналістська група «Якщо не ти, то хто?» в рамках журналістського розслідування виявила повну відсутність документів в вищезгаданому кіоску роздрібного продажу харчових товарів «Узбекские лепешки». На камеру було зафіксовано категоричну відмову пред’яви документів, тому журналістська група викликала «102».

Спеціально для диванних патріотів, чиї коментарі до першої статті про шаурму були сповнені іронії – штраф узбецьким гурманам склав близько тисячі доларів. Болюче вдарило по гаманцю, так?  17 вересня, ми вирішили перевірити, чи дотримав господар «Лепешек» чесне узбецьке слово поліпшити юридичне становище свого кіоску…. 

Відповідь була очікуваною – ні, не дотримав.Напрочуд ввічливий монобров – повар не спромігся показати нам хоча б копії хоча б якихось документів хоча б на аренду приміщення. Жодних санитарних книжок. Жодних сертифікатів якості. Нічого з документації не було і в цей раз. Куточком споживача навіть і не пахло. В повітрі зате запахло фарсом. Обіцянка «завтра всьо будєт, слушай!» викликала регіт десь в глибинах журналістських душ, а також -  викликала міліцію, яка й прибула через годину. Бойова група у складі жінки-капітана, маленького лейтенанта, прапора-експерта та інкогніто-водія (пильність якого не дозволила нам показати вам, читачі, чудові світлини, де Правий Гном комфортно спирається на патрульний зореліт і розмовляє «за життя» з лейтенантом) склала протокол та дочекалась дільничного лейтенанта. 

     Поки обидва лейтенанти (патрульний та дільничний) розважались складанням усіляких актів та заповненням папірців, ми весело споглядали на розгубленого повара, на вир життя навколо міліцейської машини. 


     Коротше, попсувала громадська ініціатива комусь неналежну торгівлю підозрілими харчами. Завтра ми зробимо паломництво в Бабушкінський РВВС та дізнаємось, яка доля чекає на цей храм вишуканих страв.


Правий Гном,
Спеціально для «Якщо не ти, то хто?». 

1 коментар:

  1. Наступного дня проходив поруч, і побачив стару картину, лєпьошкі ліпляться із тим самим азартом, а біля входу до кійоску на стільчиках сидять два "братухи барцухи", певно спостерігали за додержанням санітарних норм у мафі =)

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ