вівторок, 24 вересня 2013 р.

Китай має намір купити в України 3 млн га землі

Китай має намір купити в України 3 млн га землі для організації фермерського господарства. Таким чином країна намагається задовольнити власні потреби у продовольстві, на вирощування якого в Китаї земель не вистачає.
Українська територія стане найбільшою "закордонною фермою" Китаю.

Угоду китайська сторона підписала з українською компанією КСГ Арго. Спершу остання забезпечить замовників 100 тисячами гектарів в Дніпропетровській області. Надалі площа орендованих територій, у тому числі в Херсонській області та в Криму, згодом територію збільшать до 3 млн.

Наразі найближчі 50 років на китайській фермі хочуть вирощувати свиней та збирати врожай овочів і злаків.

Цікаво, що у 2009-му році Китай мав 2 млн га за своїми межами, які використовував для вирощування врожаїв.

2 коментарі:

  1. КСДЖ агро знаходиться на 15-му місці рейтингу по земельним активам з 61 тис. га сільгосп угідь. Про які 3 млн. га йде мова? Де вони їх візьмуть? Кажу вам як спеціаліст даного напрямку - немає в холдинга стількі земель і не буде ближчим часом. Укрлендфармінг очолює рейтинг, в нього найбільший земельний банк - 508 тис.га. І до речі - здебільшого обумовлена договорами оренди земельних ділянок суборенда недопустима в розрізі сучасного законодавства щодо земель, які передбачені для ведення товарного сільськогосподарського виробництва, реєстрація права суборенди в наших реаліях, тобто за невдосконаленою системою реєстрації речових прав на нерухоме майно та землю майже неможлива.

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ