понеділок, 9 вересня 2013 р.

Січеславським школярам закупили щоденники з радянською символікою

В усіх школах Дніпропетровщини учні змушені користуватись щоденниками з радянською символікою.
1 вересня всім школярам Дніпропетровщини роздали щоденники, на яких зображені червона зірка, серп і молот та георгіївська стрічка через всю ширину. При цьому в більшості шкіл учням повідомили, що вони ПОВИННІ користуватись саме цими щоденниками. Такий «подарунок» влада зробила нашим дітям, і вони мають приймати його добровільно – примусово.
По – перше, порушені громадянські права батьків та дітей, коли вони маєють право вибору, які зошити чи щоденники купувати дітям. По – друге, в центрі обкладинки цього щоденника розташовано орден Вітчизняної війни, який має форму червоної зірки. В центрі цієї зірки – «серп і молот», а на зворотньому боці – чорно – біле фото радянських бійців і яскраво – червоний прапор. Це все є символікою тоталітарного режиму, започаткованого більшовиками і який знищив мільйони українців. Це означає, що наші діти повинні щодня брати до рук, користуватись, ЛЮБИТИ річ, на якій зображено ворожі для нашого народу символи. Це прямий вплив на підсвідомість дітей, відверта спроба зомбування.

По – третє, на цьому щоденнику розташовано завідомо неправдиву інформацію. На ньому написали, що він присвячений 70 – річчю визволення Дніпропетровщини від німецько – фашистських загарбників у 1943 р. і вказані дати: «1943 – 2013». Але ж Нікополь і Нікопольський район визволено у лютому 1944 р., і бої за Нікопольський плацдарм були дуже кровопролитними і жорстокими. Одна лише Нечаєва могила варта цілої битви за Дніпро, але про неї – жодного слова. Чому її «загубили»? Чому «загубили» ціле місто? Для того, щоб мати можливість розташувати на обкладинці радянську символіку? Чи Нікополь вже не належить до Дніпропетровської області? На мою думку, це було зроблено свідомо, спотворюючи історичну правду, граючи на патріотичних почуттях старшого покоління, щоб викликати ностальгію за радянськими часами і потім «затягти» Україну до нової Російської імперії.
Ми повинні виховувати своїх дітей патріотами незалежної України, а не дивитись назад, у минуле. Пропоную влаштувати бойкот пережиткам минулого – не користуватись щоденниками, які пропагують радянські цінності.

3 коментарі:

  1. гм.. А подивіться. Якщо щось занадто нав`язувати - буде нудити од ціх символік. Я не вважаю, що школярі раділи стрибаючи побачивши такі щоденники.

    ВідповістиВидалити
  2. Мій син точно не зрадів, зараз працюємо над дизайном нової обкладинки...

    ВідповістиВидалити
  3. Мій брат теж не дуже зрадів...але одне питання є, відколи школярі почали любити щоденники?

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ