середу, 23 квітня 2014 р.

Живосила Лютого, якого сепаратисти прив’язали до дерева, можуть ще й посадити

У понеділок, 21 квітня, на проукраїнському мітингу у Рубіжному Луганської області, який атакували проросійські активісти, упіймали музиканта-бандуриста Василя Лютого (Живосил Лютий). Його прив’язали до дерева і провели обшук, закидаючи, що він озброєний «провосек», адже у музиканта нібито знайшли ножа. Зараз він перебуває у міліції, йому висувають звинувачення за статтею 263 ч. 2 Кримінального кодексу. Дружина Василя Лютого стверджує: ножа чоловікові підкинули.

Як інформує луганське видання СityNews21 квітня Василь Лютий, уродженець Черкаської області, який уже п’ять років живе в Рубіжному, з дружиною та свекром пішов на проукраїнський мітинг. Мітинг атакували проросійські активісти. Дружині та її батькові вдалося сховатися від озвірілого натовпу, а Василя – спіймали.
У мережі «Ютуб» викладено відео під назвою «Затримання провокатора», на якому Василя прив’язують до дерева.
Спочатку ті, що його затримали, студіюють візитницю музиканта. Мабуть, шукають візитку Дмитра Яроша, але не знаходять. Проте все рівно кажуть, що Василь – озброєний «правосек», адже при обшуку біля дерева у нього нібито знайшли ніж.


Василь намагався сказати, що вже п’ять років живе в Рубіжному, але його ніхто не чув. На місце події приїхала міліція. Василя забрали.
Його дружина Марина каже: чоловікові ножа підкинули. Адже обшукувала його не міліція.
«Ми йшли на мирний мітинг. Ніякого ножа у Василя не було. Зараз я знаходжусь у відділенні міліції. Чекаю зустрічі зі слідчим. Чоловік досі затриманий», – розповіла Марина.
Як зазначає видання, Василю Лютому висувають звинувачення за статтею 263 ч. 2 Кримінального кодексу – носіння, виготовлення, ремонт або збут кинджалів, фінських ножів, кастетів чи іншої холодної зброї без передбаченого законом дозволу. Санкція передбачає штраф до п’ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або обмеження волі на строк від двох до п’яти років.
Живосил Лютий – відомий музикант і учасник концертів та фольклорних фестивалів. Автор понад 300 музичних творів, у тому числі музики до науково-популярних фільмів, дипломант та переможець понад сорока різних музичних фестивалів, серед яких «Червона рута» і «Перлини сезону». Записав п’ять альбомів у різних стилях. Основною своєю місією вважає популяризацію української фольклорної музики.
Грає на бандурі, гітарі, фортепіано, акордеоні, сопілках, барабанах, колісній лірі, кобзі, цимбалах, дуді та на інших музичних інструментах.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ