понеділок, 7 квітня 2014 р.

Останні новини Сходу та Півдня

Сепаратисти проголосили створення "Донецької республіки"

Зі сцени, встановленої на сходинках Донецької ОДА, було оголошено про створення так званої незалежної Донецької республіки.
Про це у своєму мікроблозі в Twitter повідомляє місцеве видання "ОстроВ".
Сепаратисти знімають з будівлі облдержадміністрації прапор Донецької області і міняють на прапор "Донецької республіки".
Фото зі сторінки "ОстроВ" у Twitter 

Харківська прокуратура: Почате розслідування, ОДА вже працює

Прокуратура Харківської області розпочала розслідування за фактом масових заворушень та захоплення держадміністрації.
Про це повідомляється на сайті відомства.
"Відомості про подію внесені до ЄРДР за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого ч. 1 ст. 294 Кримінального кодексу України (масові заворушення). У досудовому розслідуванні призначено групу процесуальних керівників з числа працівників прокуратури Київського району м. Харкова", - розповіли у відомстві.
У прокуратурі нагадали, що близько 21:00 представники мітингу, який проходив у Харкові, віддіснили працівників органів внутрішніх справ і через центральний вхід проникли до приміщення Харківської обласної державної адміністрації.
На місце нібито виїхали заступник прокурора області Олександр Пєвнєв, прокурор м. Харкова Євген Попович, керівництво ГУМВСУ в Харківській області, слідчо-оперативна група.
"Наразі облдержадміністрація працює у штатному режимі. Постраждалих немає", - запевнили в Генпрокуратурі.
Як відомо, про звільнення ОДА заявив і міністр внутрішніх справ Арсен Аваков. Однак ЗМІ з посиланням на очевидців цю інформацію не підтверджували.

Міноборони підтвердило, що в Криму російський військовий застрелив українського офіцера

Міністерство оборони підтвердило інформацію про вбивство українського солдата в селищі Новофедорівка, Крим.
Відповідна заява з'явилася на сайті відомства.
"6 квітня о 23.40 за київським часом, в смт. Новофедорівка в офіцерському гуртожитку двома пострілами впритул з автомату АК-74 військовослужбовець окремого батальйону морської піхоти ЧФ РФ молодший сержант Зайцев Є.С. застрелив майора Карачевського Станіслава Володимировича (1981 р.н.)", - йдеться у повідомленні.
Карачевський проходив службу в одній з військових частин ВМС ЗС України та готувався до виїзду на материк. Інцидент стався на п’ятому поверсі гуртожитку № 3 по вулиці Марченка буд. 2-а у смт Новофедорівка, Сакський район, АР Крим.
Попередньо одна куля попала українському офіцеру в груди, друга - в район ока. Сліди крові ведуть від третього поверху, в Міноборони припускають, що тіло загиблого тягли.
Крім того, у відомстві підтвердили інформацію про те, що товариш загиблого - офіцер оперативного відділення штабу військової частини ЗС України капітан Єрмоленко Артем Володимирович "по-звірячому побитий та заарештований солдатами РФ, на даний час переданий до слідчого відділу ЧФ РФ".
За даними Міноборони, є свідки, які підтверджують, що приблизно у той час, коли сталося вбивство, в коридорах гуртожитку було чути вибухи та постріли.
На місце події виїжджала оперативна група Сакського МВ міліції, військова прокуратура та слідчий комітету РФ.
Раніше повідомлялося, що, за словами свідків, між військовими виникла сварка на ґрунті особистої неприязні". Росіяни були озброєні, український офіцер - ні. Він намагався втекти і сховатися в гуртожитку, однак його наздогнали і застрелили.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ