вівторок, 13 вересня 2011 р.

"Регіонал" придумав статтю для революціонерів

"Регіонал" Вадим Колесніченко пропонує ввести поняття "екстремізм", а за таку діяльність карати, позбавляючи волі строком до п'яти років.

Про це повідомляє Комерсант-Україна, у розпорядження якого потрапив проект закону про протидію екстремізму, автором якого є Вадим Колесніченко.

На його думку, екстремізм - це "діяльність фізичної особи або організації, спрямована на насильницьке захоплення влади або незаконне втручання в діяльність органів влади, зазіхання на основи конституційного ладу й національної безпеки".

А екстремістська діяльність, на його думку - "перешкоджання законній роботі держорганів, органів місцевого самоврядування, виборчих комісій, суспільних і релігійних об'єднань або інших організацій, посадових осіб зазначених органів…, зроблене із застосуванням насильства або загрозою його застосування".

Необхідність прийняття такого закону Колесніченко пояснив зростанням екстремізму й тероризму у світі. "Та й у нас останнім часом спостерігаються подібні тенденції - наприклад, перекривають вулиці, відбуваються масові зіткнення з міліцією на мітингах",- заявив Колесніченко.

Як спосіб боротьби із цим явищем документ передбачає винесення попередження громадської організації, діяльність якої визнана екстремістською. Згідно із проектом, через рік після попередження у випадку продовження "екстремістських дій" організація буде ліквідована, а її діяльність заборонена. А за участь або допомогу в діяльності такої організації — позбавлення волі терміном від трьох до п'яти років. Видання також зазначає, що висловлення різних суспільних діячів прямо підпадають під дію цього законопроекту.

Глава громадської організації "Спільна справа", Олександр Данилюк вважає, що ініціатива Колесніченка направлена на згортання демократичних норм і придушення революційного руху в країні. "Це ще одне прикриття для арештів революційно налаштованої молоді й введення цензури", - вважає він.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ