пʼятницю, 26 липня 2013 р.

"Борці за волю проти алкоголю". Акція № 2


Мої улюблені читачі, ахтунг унд алярм! Як ви всі знаєте, "Якщо не ти то хто?" відкрило сафарі на продавців, які продають неповнолітнім алкогольні та слабоалкогольні напоїв,
які, порушуючи статтю 156 КУпАП, 
Закон України «Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів» та Наказ Міністерства регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України № 244 від 21.10.2011 – «Про затвердження Порядку розміщення тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності», продають спиртну отруту неповнолітнім та поблизу дитячих садочків і шкіл. Та рішення ДМР 28.12.09 №55/53  Про заборону продажу алкогольних та слабоалкогольних напоїв, пива тютюнових виробів біля загально-освітніх навчальних і дошкільних закладів, центрів виховання дітей, ПТУ та ВНЗ І-ІІ рівнів акредитації.
 Нам вкрай приємно, як блідне та метушиться овоч - продавець, як зло поглядають на нас господарі МАФ-ларька та як міліція намагається пригадати, що ж робити в таких випадках. Окрім того, що сьогодні активісти "Якщо не ти, то хто?" виявили факт продажу слабоалкогольного напою неповнолітньому, господарями цього горезвісного кіоску виявились армяне!

В першому випуску ми перевірили точку на вул. Леніна, 9. Не так давно ми знов відвідали цей кіоск і переконались, що продавчиня прискіпливо питає документи в усіх, хто викликає підозру, що він не сягнув 18 років. Це безперечний плюс. 

В рамках другого сафарі було перевірено кіоск в районі вул. Пастера та площі Островського. Жадібний продавець хижо вхопив гроші за пляшку слабоалкоголки, зовсім не відаючи, що через пару годин шкодуватиме про це. З Кіровського РВВС були викликані сили правопорядку, представлені дільничним та співробітниками ОБЕП, а згодом матеріалізувались і  господарі кіоску. Під акомпанемент армянских погроз - активістам "Якщо не ти, то хто?" на кшталт "Тіпєрь хадітє аккуратна па уліцам", міліція склала протокол та вилучила під розписку всю слабоалкогольну продукцію. 

Трохи згодом в РВВС запрошені були і представники південної нацменшини, які, напевне, через свій гарячий та наївний темперамент навіть не згадали про такі дрібнички, як ліцензування продажу спиртних напоїв та наявність касового апарату, яких в них, звісно, не було. Вся операція зайняла в активістів близько чотирьох - п'яти годин. При її проведенні ніхто з правих патріотів не постраждав. Поки що.

З цього можна зробити висновки. Сьогодні активісти чули погрози в свою адресу, а хтозна - можливо вже завтра доведеться відбивати напади цих "ділків" власноруч, адже кавказька діаспора має не один кіоск в Січеславі. Висновок другий - спеціально для тих, хто кричить, що армяни - наші брати-християни і т.д. - ніякі вони нам не брати. Хіба брат буде продавати отруту своєму братові? Якщо українець не цурається продати пляшку бухла українцеві неповнолітньому, то чи буде застерігати того ж неповнолітнього приїжджий "бізнесмен" з акцентом?
 
Залишайтесь з нами - далі нові випуски "Якщо не ти, то хто?"! Літо буде гарячим!

                                                                                                            Правий Гном, спеціально для
                                                                                                                           "Якщо не ти, то хто?".

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ