суботу, 13 липня 2013 р.

Крапки над "i" розставлені, бюст Імператора Миколи II повернутий (доповнено)

.
Крапки над "i" розставлені, бюст Імператора Миколи II повернений.
Серби отримають свій подарунок. Після невеликого конфлікту, питання вичерпане.

Кому цікаво історія конфлікту:
У зв'язку з святкуванням в 2013 році 400-річчя Династії Романових і у зв'язку з 80-річчям Російського центру науки і культури в Сербії (що отримав при підставі в 1933 році назву «Російський Дім імені імператора Миколи II Романова»),учасники "Братського шляху"  вирішили піднести в дар РЦНіК у Белграді від особи Міжнародного фонду слов'янської писемності і культури та Фонду «Церква», бронзовий бюст Государя Імператора Миколи-II. У довідці  Московської служби щодо збереження культурних цінностей,   значиться, що вказаний бюст, виготовлений на території Російської Федерації як подарунковий, не є культурною цінністю і на державному обліку не перебуває. Але вартість  подарунка - близько 1 мільйона рублів.

"30 червня близько 17 години машина супроводу "Братського шляху" була блокована білим тонованим Кайєном і двома іномарками зі знятими номерами, з яких оперативно висипали молоді люди в масках, з закритими обличчями, стали буквально заливати газом наших хлопців (учасників  "Братського шляху" прим. автора), тих хто був міцніше і на своїх ногах бітами заганяли в землю , хто намагався зробити спротив на них були спрямовані пістолети.
Спритно був захоплений пам'ятник царю Миколі. Наостанок закидали цеглинами лобове скло, прорізавши колеса автівки - так про всяк випадок!" джерело

Звернення українських націоналістів щодо конфлікту з кремлівським проектом «Братський шлях»

Відкритий лист Євгену Долганову, солісту гурту "Російський стяг", і всім російським хлопцям, які знають про недавній напад українських націоналістів на учасників пробіжки "Братський шлях": Москва - Бєлград.

7 липня відбулася  зустріч з представниками українських націоналістів. Взаєморозуміння повністю досягнуто. джерело

P.S. У багатьох зараз в голові рояться купа питаннь. Моя думка така: "Братський шлях" залишає територію України, і їм повертається бюст - подарунок сербам. Тут нема не зради не "великих перемог", українські націоналісти пішли на зустріч російським націоналістам.
К. Д.

P. S. S. "Манифест русских и украинских националистов о пробежке «Братский Путь», конфликтных ситуациях и взаимодействии сторон.

Славяне пришли к общему знаменателю:

1. Украинские националисты принимают это мероприятие как символическую попытку объединения славян. Принято решение на территории Украины не использовать имперский флаг, так как он скомпрометирован организациями, которые используют его в Украине в антиукраинской шовинистической политике. Русские националисты осуждают объединения, организации и движения которые под имперским флагом в Украине ведут деятельность направленную против украинской нации и государства.

Стороны определили, что в России имперский флаг сегодня является одним из символов русского национального сопротивления. Украинцы это понимают. В России этот флаг не проявление русского шовинизма, а символика национального сопротивления. В Украине эту функцию несет красно–черное знамя Украинской национально-освободительной революции. 

2. В будущем украинские националисты окажут посильную поддержку в проведении мероприятий «Братского Пути» на территории Украины, если со стороны оргкомитета данных мероприятий не будет провокационных пресс-конференций и участия организаций враждебных к Украине и националистическому сопротивлению. 

3. Касательно происшедших конфликтов обе стороны считают, что были допущены серьезные недоразумения и ошибки в коммуникации перед приездом «Братского пути» в Украину. Точки над «і» расставлены, взаимопонимание найдено. Украинские националисты озвучивают просьбу к украинскому сообществу дружественно относиться к мероприятию.

4. Призываем всех уважительно относиться к обретенным договоренностям. Особенно это касается людей причастных к информационной политике. Призываем игнорировать и удалять предвзятую информацию, что разжигает конфликт между правым националистическим сопротивлением славянских наций. 

Призываем славян объединяться на принципах правды, чести и равноправия славянских наций. Вместе мы непобедимы!

Слава Україні! Слава Русі! Слава Перемозі!" 

В ході переговорів українська сторона в першу чергу відстоювала низку моментів:

1. Делегітимацію зграї ментовських українофобних підарасів з "Верного казачества". Позиціях обох сторін по цих підстилках Кремля була узгоджена. Російська сторона надалі уникатиме зв'язку з цими брудними персонажами. А також інших провокаторів, як то організаторів антиукраїнської прес-конференції 1 липня в Москві.

2. Питання корегування символіки на території України. Українці мають своє знамено - червоно-чорний прапор. З боку росіян було узгоджено питання не демонстрування імперського стягу Росії на території України у зв'язку з нашою специфікою ситуації.

3. Загальні питання ціннісно-ідеологічного характеру. Було гарно узгоджено питання українських героїв на українській землі. Прийняття учасниками пробіжки українського стягу національної революції стало гарним підсумком цієї дискусії.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ