середу, 17 липня 2013 р.

Як козаки наливайку зачиняли



Ні для кого не секрет, що наш улюблений Січеслав прямо-таки захлинається в потоках дешевого і дорогого алкоголю - цієї отрути, яку вивергають з себе десятки різноманітних супер-пупер-маркетів та сотні крамничок-одноднівок. Як правило, якщо перші дотримуються хоч якоїсь системи контролю за обігом спиртної продукції серед населення (в тому числі - і неповнолітнього), то другі, навпаки, нічим себе у роздрібній торгівлі не обмежують та ніякими законодавчими актами не обмежуються. В чому активісти громадської ініціативи "Якщо не ти, то хто?" змогли переконатись на власні очі сьогодні.

 Малі архітектурні форми, МАФи. Ця абревіатура об'єднує під собою величезне різноманіття споруд та побудов, які важливі і корисні для міста, які несуть розважально - естетичну функцію. Але під цими ж літерами ховаються і так звані "наливайки" - кіоски та крамнички, де з-під прилавку наллють дорослому п'яничці чарочку оковитої, а п'яничці неповнолітньому - радо продадуть пляшечку пивка чи слабоалкоголки. 
 Тож, активісти "Якщо не ти то хто?" вирушають в подорож, аби перевірити, чи дотримуються законів України ділки "малого бізнесу". 
Вулиця Леніна, 9. Театр імені Тараса Григоровича Шевченка, самісінький центр міста. Поряд - скупчення фанерно-арматурних МАФів. Один з них прямо рясніє звабливими для "гурманів" пляшечками. До оазісу з хмельними фонтанами прямує неповнолітній поціновувач алкоголю,  О 13:30 ініціативною групою зафіксовано факт продажі неповнолітній особі пляшки пива, алкогольного. О 14:00 "неповнолітня " тремтячими від невпинних радощів та прихованого сміху над горе - продавчинею руками отримує пляшку "Лонгеру". В активі маємо порушення Закону України " Про державне регулювання виробництва і обігу спирту етилового, коньячного і плодового, алкогольних напоїв та тютюнових виробів" та статті 156 КУпАП 
Господарі правопорушники
Далі справа техніки - дзвінок за номером "102". Відважні лицарі закону з Бабушкінського РВВС, до якого територіально належить кіоск з бухлом, реагують лише після третьої дзвінка, прийшовши на місце закупки аж через 2 години. А так - райвідділок знаходиться в 15 хвилинах ДУЖЕ повільної ходи від вказаної міліціянтам адреси.  Далі - краще. В продавчині не виявляється ліцензії на продаж алкогольних та тютюнових виробів. Не виявляється цього папірусу і в хазяїв кіоску, які примчали на місце невинних розваг. В результаті викритого порушення впроваджено кримінальну справу, а в усіх активістів, що брали участь в заході, додалось +88 до карми:) 
Міліціянти

Зоставайтесь з нами, та слідкуйте за розвитком подій. Попереду постають питання: хто дозволив незаконну торгівлю алкоголем в центрі міста? Яку відповідальність понесуть власники цього МАФу? І головне питання - чи стане сьогоднішня акція взірцем та добрим початком війни з "наливайками"?

Правий Гном,
Спеціально для "Якщо не ти, то хто?". 
P. S. Номер справи 94 64 :)
Хто хоче приєднатися до справи пишить нам листа на 4u4upaka@ukr.net
  К. Д.

1 коментар:

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ