суботу, 6 жовтня 2012 р.

"Технічні" партії продають квоти в ОВК за мільйон доларів - ЗМІ

"Технічні" партії, яким пощастило при жеребкуванні в ЦВК з формування окружкомів, продають свої квоти в ОВК по всій країні.

Вартість такої операції, за даними ZN.UA, сягає мільйона доларів.

На жаргоні тих, хто купує-продає, квотні місця від однієї партії до ОВК називаються "гілка". Але продається тільки квота і тимчасово - печатка. Люди, чиї документи були подані при реєстрації і жеребкуванні, потім змінюються на довірених і перевірених, пише видання.
Як відомо, у парламентських виборах-2012 беруть участь представники 87 партій, при цьому за списками - тільки 22.

За оцінками ZN.UA, ознаки технічних мають не менше 40 партій, ще п'ять можна назвати індивідуально-технічними - вони "ведуть" кілька, а то й одного більш-менш відомого кандидата-мажоритарника або є чисто регіональними (в сенсі географії) проектами.
Подібні проекти нарівні з парламентськими партіями отримали квоту на присутність у всіх 225 ОВК. За квотним принципом їм дісталися і по 12-13 посад голів комісій, їх заступників та секретарів.

Зокрема, Християнсько-демократична партія України (створена 20 років тому нинішнім регіоналом Віталієм Журавським): списку немає, три мажоритарники - 218 членів ОВК.
Всеукраїнське політоб'єднання "Єдина родина" ("партія Ржавського") виставила єдиного кандидата - підприємця з Євпаторії - і забезпечила собі "гілку" в 212 членів окружкомів.

Партія "Молодь до влади". Один мажоритарник - лідер партії - забезпечив 223 члена ОВК.
Видання також пише, що список партії "Зелена планета" представлений великою кількістю бюджетників на чолі з головою Державної інспекції України з питань захисту прав споживачів Сергієм Орєховим.

У структурі відомства є держпідприємства і різні серйозні інститути, співробітники яких, включаючи гендиректорів та їх заступників, масово не тільки вступили в партію, але й були удостоєні масового представництва в її виборчому списку.

"Зелена планета" виграла жеребкування та має свою "гілку" в 225 членів ОВК.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ