вівторок, 16 жовтня 2012 р.

Епічне святкування 70-річчя УПА (ФОТО-ВІДЕО)

 Цьогорічний марш на честь УПА в Києві довів, що журналістів потрібно навчати арифметики,бо якось зовсім по-різному вони порахували націоналістів, які з'їхалися святкувати з усіх куточків України.  В когось це півтори тисячі, в когось 6 тисяч, УП нарахувала 10, а прес-служба "Свободи" офіційно заявляє про 30 тисяч учасників. "Якщо не ти, то хто?" притримується версії "більше 20 тисяч" - і це число здається фантастичним, особливо, коли розумієш, що люди зібрались за ідею, а  не гроші.

Кожне місто йшло окремо - лише від Січеслава близько 300 людей. Причому дістатися Києва для частини  з них було проблематично: квитки на потяги закінчилися, а патрулі ГАЇ все  допитувалися, куди машини "держат путь". Фраза: "Точно в Кобеляки едете? Ну смотрите, чтобы мы  вас не остановили где-то под Киевом" - точне тому підтвердження.

Автономи скористалися моментом, і висловили свою підтримку родині Павличенків. Треба віддати належне непроплаченим активістам - вони завжди чітко і зрозуміло можуть пояснити за що стоять і в чому суть проблеми. Саме від них ми дізналися про справу Павличенків.

Розгорнули декілька великих прапорів, які дуже гарно розвівав вітер. Особливо під час кричалок "Хто не скаче - той москаль", що вірусно заражали натовп і змушували всіх плигати:)

Поки комуністи збиралися у кількості 25 осіб біля Леніна, нас біля Шевченка було значно більше. Десь на три нуля праворуч!:) І це враховуючи, що йшов дощ!

 Цій жіночці мабуть важче, аніж нам у Січеславі

Молодь і...
... старше покоління - однієї думки!

Не обійшлося і без малечі - нехай звикає до таких заходів з самого дитинства!

70 років - серйозна дата. Якраз для святкування в таких епічних масштабах.

Розгорнути прапор війни та  боротьби перед виборами - дуже символічно. Та чи вистачить його енергетики, аби побороти бандовладу?
Поки одні прапори епічно розгорталися в дбайливих руках націоналістів, прапори "Партії регіонів" паплюжились усіма відомими засобами: по ним топталися, їх рвали та підпалювали.

Міліція споглядала на це все дійство доволі спокійно. Без беркуту в шоломах та дубинок. Це дивує та наштовхує на неприємні думки.

Починалося все з підпалу шашки - що явно встигли помітити телевізійники. Закінчувалося - попелом від прапора біло-блакитних. І це вже навряд чи покажуть по телевізору.

Фінальний акорд - феєричний концерт українських гуртів: на сцену вийшли  "Фліт", ""Вій", Орест Лютий та інші. Команда і друзі "Якщо не ти, то хто?" добряче поплигали під деякі пісні, і могли робити це до півночі, аби не втома і дорога додому. 

Далі фото декількох щасливих облич:







І наостанок відео: поганої якості, непрофесійної зйомки, але точно відображаюче тамтешню атмосферу. Дивишся і розумієш: кричалки типу "Геть московських холуїв", "ОУН, УПА  - державне визнання" і "Бандера -наш герой, Покрова - наше свято" здатні об'єднати зовсім різних людей.

Ці люди по-різному фанатіють, люблять, ненавидять, ховають або не ховають своїх облич, але в дечому вони однакові: інтуїтивно вони відчувають наближення моменту,  коли бульбашка народного терпіння лусне. Навіть більше - вони сповнені хоробрості та зухвалості  її луснути.

Слава героям!

Онука Чучупаки

2 коментарі:

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ