вівторок, 31 січня 2012 р.

"Ніжинські робінгуди" - хто такі?

29 січня 2012 року "Студентська Свобода" підтримала "ніжинських робінгудів". У Ніжині молоді свободівці розгорнули банери: "Свободу ніжинським робінгудам!", "Не дамо наркотикам знищити націю" та інші.

 Хто вони такі, ці "робінгуди", ми, Січеславці, майже не чули... А героїв треба знати.
 Шість спортсменів з міста Ніжин Чернігівської області у листопаді 2009 року почали вишукувати продавців наркотиків та змушувати їх зізнаватися у цьому. Лідер групи - Владислав Попович - почав "полювання" через наркотичний досвід свого молодшого брата Анатолія. Спорсмени шукали продавців дурману, прикидаючись покупцями. Вони знімали відео, де наркоторговці обіцяли більше ніколи не продавати наркотики, а також свідчили про те, що за хабарі їх кришує відділ боротьби з незаконним обігом наркотиків.

У грудні 2009 року проти "робінгудів" порушили першу кримінальну справу. Міліція стверджує, що ці хлопці – звичайні бандити, що вимагали гроші. 13 березня 2010 року "робінгуди" оприлюднили свої відео на прес-конференції в ніжинській школі. З 13 квітня 2010 року вони знаходяться в СІЗО. Їх звинувачують за статтею 257 кримінального кодексу - бандитизм. Хлопцям загрожує від 8 до 12 років ув'язнення. За твердженням слідства, від робінгудів потерпіли 7 місцевих мешканців. При цьому кожен з них судимий, троє – за наркотики!

19 жовтня 2010 року справу почали розглядати в Деснянському районному суді Чернігова. Під час розгляду вже з'ясувалось, що потерпілі не самостійно скаржились в міліцію на банду, а міліція відшукувала їх по відео, працювала з ними і пропонувала писати заяви. Заява про злочин одного з головних потерпілих на прізвисько Ракета, якого свідки називали крупним наркоторговцем в місті, надійшла пізніше, ніж порушили справу та затримали робінгудів!

Cуддя Андрій Стеблина відхиляє майже всі клопотання звинувачених про виклик свідків, додаткові експертизи, і говорить в один голос з прокурором. Потерпілі не хочуть з'являтись і відповідати на запитання захисту, один з них Олександр Симоненко надіслав заяву, що він поза межами України, хоча його бачили в Ніжині. Станом на сьогодні лідера робінгудів Владислава Поповича позбавили трьох київських адвокатів, які захищали його безкоштовно та за свій рахунок півтора року їздили на суд з Києва. Суддя зробив це на прохання прокурора.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ