суботу, 21 січня 2012 р.

Мобільні оператори встановлюють техніку для прослушкиl

Вберегтися від прослуховування
можна вийнявши батарейку
 з телефону.


Мобільних операторів зобов'язали встановлювати техніку для прослушки клієнтів, повідомляє ТСН. Вже мало хто сумнівається: якщо двоє говорять - третій слухає. 

І третій у цій ситуації може бути всевидюще око як державних секретних служб, так і різних "нишпорок", що працюють на замовлення. Та, нещодавно у шпигунів з'явився справжній козир. 



Оператору мобільного зв'язку не буде видана ліцензія, якщо він не візьме на себе зобов'язання встановити відповідне устаткування. Тобто, кожен оператор зв'язку – потенційно погоджується відкрити таємниці абонентів.


 Щоправда, працівники компаній запевняють, що особисто вони не слухають. "Уся ця робота організована таким чином, що ми, співробітники оператора, при всьому бажанні не знаємо і не можемо дізнатися, кого в даний момент прослуховують", - запевнив керівник департаменту безпеки оператора мобільного зв'язку Дмитро Фенцевич. Втім, якщо вас будуть слухати, ви ніколи не здогадаєтесь про це по своєму телефону. Фахівцеві варто лише трохи попрацювати з мобілкою і всі таємниці зникнуть. 


"Як це працює... Він просто лежить. Ні екран не світиться, нічого. Але в якийсь момент він просто робить прихований дзвінок. І, наприклад, я буду перебувати там... в будь-якій точці країни, світу взагалі - він мені зробить дзвінок, я підніму трубочку і буду слухати все, що буде у вас на нараді", - пояснив техніку сервіс-інженер з ремонту мобільних телефонів. Щоправда і проти такої потенційної напасті є засіб протидії. 


Інженери радять щоразу, коли маєте намір вести секретну розмову, виймати батарейку телефону. Це, звісно, не гарантуватиме стовідсоткової конфіденційності, проте буде гарантія, що ваш особистий мобільник вам не зрадив.
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ