середу, 11 січня 2012 р.

"Клан Путіна" посів перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу


"Клан Путіна" посів перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу

Російський прем"єр, екс-президент і кандидат у президенти Росії Володимир Путін за час свого перебування при владі створив імперію вартістю 130 млрд доларів. Про це пишуть британська газета "The Sunday Times" і чеська "Lidové noviny".
Остання віддала так званому "клану Путіна" перше місце в рейтингу найбагатших сімей світу. За даними видань, статок російського прем'єра і його рідних перевищує 130 млрд доларів, що на 56 млрд більше активів офіційного лідера рейтингу журналу Forbes мексиканського магната Карлоса Слім Елу - власника комунікаційної індустрії загальною вартістю в 74 млрд доларів.
Окремо зазначається, що компанії, які є власністю "клану" не належать державі, але голос Путіна є вирішальним як в адміністративних, так і у фінансових питаннях.
Видання додають, що Путін протягом усього свого перебування при владі успішно поєднував політичну діяльність із підприємницькою. Він зумів створити фінансову імперію, до управління якою привернув велику частину родичів і друзів. У сімейну справу входять племінники Путіна Михайло Путін і Михайло Шеломов, дружина Володимира Путіна Людмила, його брат Ігор, кожен з яких має безпосереднє відношення до великих фінансових структур (досить згадати хоча б банк "Росія").
Чеське джерело підкреслює, що всі родичі Путіна процвітають у всьому, що б не зробили. За словами видань, однією з причин рішення Путіна знов балотуватися в президенти стало його прагнення зберегти контроль над створеною ним імперією, що дозволяє також диктувати свої умови найбільшим ЗМІ, незалежно від того, належать вони державі або приватним особам.



Джерело: <a href="http://gazeta.ua/articles/life/_klan-putina-posiv-pershe-misce-v-rejtingu-najbagatshih-simej-svitu/417661">Gazeta.ua</a>

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ