неділю, 19 лютого 2012 р.

«Український тиждень» вилучають з продажу. Через статті про вплив сім’ї Януковича та вибори-2012?

Сьогодні, 17 лютого, з продажу частково вилучено черговий номер журналу «Український тиждень» – №7 (224) за 17-23 лютого. Про це «Телекритику» повідомили читачі видання, які не змогли його придбати.

Зокрема, на розкладці на станції метро «Шулявська» в Києві продавець повідомив, що журнал привезли для продажу, але практично одразу зранку наклад забрали. А в кіоску на Харківському масиві сказали, що журнал не вийшов.

На сайті «Українського тижня» анонс №7 за 17-23 лютого взагалі відсутній.
За словами співрозмовників «Телекритики», які працюють у редакції, їм пояснили, що журнал узагалі не вийшов з технічних причин. За даними журналістів, частина матеріалів із цього номеру (з неполітичного блоку) вийде в наступному.

Головний редактор сайту Tyzhden.ua Дмитро Крапивенко повідомив ТК, що номер не вийшов з технічних причин. Вдаватися в подробиці він не став. За його словами, журнал вийде наступного тижня.

У типографії «Новий друк», де друкується «Український тиждень», ТК повідомили, що наклад було надруковано ще позавчора, 15 лютого.

«Телекритиці» вдалося купити примірник журналу в кіоску на бульварі Шевченка. На його обкладинці анонсується матеріал про вибори-2012 та наводяться цитати з розмови народних депутатів Ігоря Рибакова і Романа Забзалюка.

Матеріали з журналу «Український тиждень» зазвичай оприлюднюються на сайті Tyzhden.ua. Однак з політичного блоку нинішнього номера на сайті не вийшли два матеріали. Це статті «Кадри вирішують все?» Олександра Михельсона про останні кадрові зміни у владі, що посилюють контроль родини президента, і «Готуються “дати в пику”?» Леоніда Александрова про майбутнє застосування адмінресурсу, маніпуляцій і фальсифікацій на виборах 2012 року, що підтверджується плівками Романа Забзалюка.

За даними джерел ТК, цих матеріалів на сайті, найімовірніше, не буде. Й імовірно, що їх не буде і в наступному числі журналу, оскільки з’являться теми, прив’язані до актуальніших політичних подій.

Оновлено. Згодом на сайті «Тижня» вийшов матеріал «Кадри вирішують все». Матеріалу про вибори поки немає.

«Телекритиці», на жаль, не вдалося зв’язатися з головним редактором журналу «Український тиждень» Сергієм Литвиненком – у редакції він сьогодні відсутній (так нам сказали), а його мобільний не відповідає.

Джерело: Телекритика

P.S. З огляду на те, що останнім часом тимчасова окупаційна адміністрація запроваджує ганебну практику під тим, або іншим приводом раптово закривати різноманітні сайти, викладаю нижче фотокопії скандальних сторінок. Так, про всяк випадок. - yes11



Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ