суботу, 25 лютого 2012 р.

Кличко: "Україна для українців" – це не наша ідеологія, і ми її ніколи не сприймемо.

У політичній партії "УДАР", яку очолює Віталій Кличко, засудили ксенофобські вислови члена політради партії "Свобода" Юрія Сиротюка стосовно співачки Гайтани. Вона представлятиме Україну на пісенному конкурсі Євробачення.


"Дивно й соромно читати подібні заяви у багатонаціональній Україні, тим більше від колег по опозиції, – зазначили у політсилі. – Навіть не хочеться вірити в правдивість таких заяв. Такі дії окремих політиків не можуть викликати нічого, окрім засудження. Національна нетерпимість, ксенофобія, заяви, які можна трактувати як відвертий расизм, не відповідають європейським прагненням України, не сприяють утвердженню демократії і мають бути жорстко й публічно засуджені".

"УДАР" закликав колег з інших партій, які підписали Угоду про спільні дії об'єднаної опозиції, обговорити випадок прояву ксенофобії членом політради "Свободи".

"Потрібно публічно засудити будь-які прояви ксенофобії і нетерпимості за національною чи релігійною ознакою і зробити висновки щодо принципів подальшої співпраці", - наголошується у заяві партії.

"Ми підписали Угоду, де, зокрема, йдеться і про взаємонепоборення між колегами по опозиції. Але в даному випадку мовчати ми не можемо. "Україна для українців" – це не наша ідеологія, і ми її ніколи не сприймемо. В демократичних країнах не ділять громадян за кольором шкіри, прізвищем тощо, – підкреслили в партії. – Єдність країни і її нації та рух держави вперед не сумісні з національною нетерпимістю й расизмом. Тому такі вислови та дії повинні мати адекватну оцінку та засудження".
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ