суботу, 11 лютого 2012 р.

В Січеславі Тягнибока слухали навіть стоячи

Велика зала Будинку Профспілок в Дніпропетровську мало не луснула: люди не те, щоб тісно товпилися в проході, а й слухали, стоячи в холі. Якби мене там не було і я прочитала це в якійсь статті - подумала б: замовлення. Ну не міг Тягнибок від "Свободи" змусити таку кількість народу відірвати себе від дивану та телевізора.  Але я була там, і бачила все своїми очима, хоча і досі думаю про те, що не міг.. і так далі за текстом.

Сьогодні, 11 лютого, голова ВО "Свобода" Олег Тягнибок зустрічався з жителями Дніпропетровська (напровсяк випадок, пишемо для пошукових систем. Насправді ж,  з жителями Січеслава).

Не знаю, чи так було задумано, чи це помилки організації, але до трибуни Тягнибок пробирався через цей натовп: при цьому даючи автографи та приймаючи вітання. Можливо, такий невимушений та невинний трюк  став причиною того, що публіка відчула близькість з політиком. Вона чудово розуміла виступаючого з трибуни, а він,в свою чергу - розумів її. Навіть я, людина, котра доволі скептично ставиться до "Свободи", відчувала: він говорить те, що я хочу чути. Говорить рішуче та твердо - так, як це має робити справжній політик. Тож не дивно, що час від часу, зала зривалася оплесками.

Говорив про те, що "Свобода" зараз має 2500 депутатів по Україні  на різних рівнях, що  сьогодні в Україні повністю узурповані усі гілки влади і судова система працює лише на банду Януковича. Цю банду Януковича назвав мародерами, а Януковича- Бандюковичем (гучні оплески). Пропагував заборону продажу землі зі словами: "Українська земля має належати українцям". Виступив з рішучою позицією проти газових угод з Росією, назвавши " московськими карликами" Путіна і Медведєва. Декілька раз повторив: "Ніхто не поважає слабих", стверджуючи, що Україна має бути сильною у газових контрактах і відстоювати власні ,а не чужі інтереси. Нарікав на кумівство у вищих  прошарках влади, зокрема, на кумівство з російськими політиками.

"Ніякої співпраці з ПР на місцях" - ця фраза, сказана в темі про вибори та підготовку до них також викликала ажіотаж та оплески в аудиторії.

Запросив усіх на акцію за перейменування вулиць у Січеславі, що відбудеться 15 лютого.

 "Мають бути страйки, мітинги" - чергові оплески від народу. Як слушно зауважив один мій друг (до речі, дуже далекий від політики), мабуть в цьому не так багато заслуги самого Тягнибока, як заслуги Януковича. Дійсно, Президент  зробив все, щоб люди так реагували на слова, сказані проти нього.

Не обійшлося без провокацій: знайшовся чоловік, що почав викрикувати щось  про фашистів і про те, що "Свобода" в Дніпропетровську не пройде. Неприємну ситуацію зам'яли, проте пам'ять про неї залишилась.

Коли почалися запитання, багато людей просили Тягнибока  віришити якісь їх особисті проблеми. Все це він з усією відповідальністю та запевненнями  переадресував  голові Дніпропетровської "Свободи" Андрію  Денисенку , коротше кажучи,  як завжди. Нічого нового:)

"Свободу не спинити" - на такому фоні стояла кремезна фігура Тягнибока. Не знаю щодо "Свободи", а процес думання народу та його прокидання - точно. Вже не спинити.

Фото вкрадені у люб'язного ІА "МОСТ"

Онука ЧЕ

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ