неділю, 22 квітня 2012 р.

Кандидат у президенти Франції: Ми повинні змусити Росію визнати насправді незалежність екс-республік СРСР

Голова невеликої правої партії «Вставай, республіко!» Ніколя Дюпон-Еньян, якби його було обрано президентом Франції, розвивав би «щонайтісніші відносини з Україною». Про це він розповів в інтерв’ю Тижню.

«Україна - найбільш прозахідна держава з усіх членів СНД. Вона мусить стати справжнім перехрестям між європейським Сходом та Заходом,» - вважає кандидат в президенти.

Дюпон-Еньян є прихильником жорсткого державного суверенітету Франції і свого часу він виступив проти повноцінного членства Франції у роботі НАТО.

Можливість вступу України до Трансатлантичного альянсу він розглядає під аналогічним кутом зору.

«Вважаю, що Сполучені Штати не мусять збільшувати свій і так надмірний вплив у Європі через цю організацію, зокрема й шляхом залучення нових членів», - зазначив він.

«Водночас я розумію потребу України вбезпечити себе від російських втручань у її справи. В цьому плані, вважаю, ми мусимо здійснити на Росію належний тиск та змусити її визнати насправді незалежність колишніх радянських республік», - підкреслив він.

Він наголосив, що «завжди є на боці тих держав, які виборюють свій повний суверенітет й не хочуть коритися чужій волі».

Детальніше читайте у матеріалі Алли Лазаревої «Fata Ukraina: Французькі кандидати в президенти уникають теми українських перспектив у ЄС».

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ