понеділок, 15 жовтня 2012 р.

Мікроавтобус із учасниками "маршу УПА" потрапив в аварію


У Полтавській області, на трасі Київ – Харків, у ніч на понеділок перевернувся мікроавтобус із учасниками маршу УПА, які поверталися додому.

Про це повідомляє інтернет-видання "Полтавщина".

О 2:00 поблизу села Чапаївка Великобагачанського району, на 261 км автодороги Київ - Харків, легковий автомобіль ВАЗ-2121 "Нива" зіткнувся з мікроавтобусом Mercedes-Benz, який перевозив 17 пасажирів.


За словами начальника відділу зі зв'язків із громадськістю УМВС у Полтавській області Юрія Сулаєва, "мікроавтобус повертався з Києва в Полтаву, їхали з маршу УПА".

"Водій не мав права брати пасажирів і везти їх у нічний час. Жодних документів на перевезення він не мав, до того ж нерегулярні перевезення заборонено з 22:00 до 06:00. Порушена Постанова Кабміну 1184, ЗУ "Про дорожній рух", маса нормативно-правових документів", - сказав він.

"Серед потерпілих 4 неповнолітніх. Взагалі серед пасажирів були молоді люди, старшому з яких – 31 рік. Було 5 дівчат", - повідомив Сулаєв.

"І хоча в ДТП винен водій легкового автомобіля, але якби нас послухали, то цього ДТП не було. Тому можливі претензії до водія Mercedes", - підкреслив він.

У результаті нічного ДТП 4 людини опинилися в реанімації Великобагачанської ЦРЛ, 18 осіб загалом були госпіталізовані.

За фактом події правоохоронні органі проводять розслідування.

Джерело

Коментар Келебранта Домінатора:
Наша маршрутка якраз проїжджала повз цю аварію.  Представники ДАІ почали зупиняти усі машини (з наших трьох також одна була зупинена), проте  січеславській "Студентській Свободі" пощастило - нас не чіпали.

Наш водій сказав, що цей прецендент може стати причиною того, що 29 жовтня (якщо раптом люди збиратимуться на революцію до Києва) виїхати з міст буде ще важче.

Коментар Онука Чучупаки:

Щоб ви розуміли, коли маршрутка "СС" виїждажала з Січеслава, нас зупинили двічі, прискіпливо допитуючись, куди ми їдемо. Звичайно, правди правоохоронцям ми не сказали, а то б нас завернули. 

Виявляється, за законом, для того, щоб групою виїхати кудись по нашій демократичній країні, попередньо треба взяти в ДАІ "путівний лист" - дозвіл. Мене це вкрай обурює: що це за такі нотки тоталітаризму? Якщо завтра я захочу повезти вночі своїх родичів в іншу область (наприклад, на весілля), то  маю ще благати, аби мені це дозволили зробити?





2 коментарі:

  1. Такий закон придумали не дарма- вези родичiв куди хочеш,але якщо це чоловiк 40 i iдуть вони поночi задля вашоiж безпеки повинен супровiд ДАI. А якщо дiтей в лагерь не перевозять без документiв -це теж порушення демократii?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Та ну, ніхто супровід не виставить! Табір - то інша справа, я кажу за моменти персональної відповідальності

      А слова "для вашої ж безпеки" - то відмазка. Телефони всі наші прослуховують також типу "для нашої безпеки", щоб боротися з терористами. А насправді аби вислідковувати незадоволених режимом.

      Онука

      Видалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ