понеділок, 22 жовтня 2012 р.

Думка читачки блогу: "Ми - творці себе, сім’ї та цієї країни"

В рамках конкурсу "Якщо не ти, то хто?" ми запропонували читачам надіслати своє розуміння  відомих  висловів видатних людей. Один з них -  "Україна починається з тебе!" В'ячеслава  Чорновола - припав до душі авторці, яка виклала свої думки у творі нижче. Від "Якщо не ти, то хто?" за свою активність, патріотизм та громадську позицію Лисиця  Степова отримує два безкоштовних квитки на молодіжну вечірку та книгу про діяльність підпілля ОУН на Східній Україні. Так тримати!



 "Україна починається з тебе!"
(В'ячеслав  Чорновіл)

Головне -  те, що у нас в головах. Якщо ти спроможний змінити себе, свої думки, світогляд, то ти вже можеш змінити країну. Україна зараз - це незалежна держава, яка знаходиться у центрі торгівельних шляхів, має велику територію та населення. Але, якщо подивитись з іншої сторони, то можна побачити розкол країни між її населенням. Варто зауважити, що це не лише заслуга влади, а й самого народу.

Про який розквіт держави можна казати, якщо 60% населення займає байдужу, інертну позицію? "Краще в мене заберуть мову, землю, але мене не будуть чіпати, пообіцявши світле майбутнє". Вони кажуть, що в них не вистачить сили, а варто лише подивитись на таких і розумієш, якщо б ті „овочі” хотіли щось робити - вже давно б зробили.

Доборолися! Добалакались!
Досварилися, аж гримить!
Україно, чи ти була колись
незалежною хоч на мить –
від кайданів, що волю сковують,
від копит, що у душу б’ють,
від чужих, що тебе скуповують,
і своїх, що тебе продають?!

© Ліна Костенко

Давайте згадаємо наше минуле: безмежна боротьба, величний порив волі, вічна сутичка з ненавистниками, з людьми, котрі бажали розшматувати землю, на якій жили наші предки і житимуть наші діти. Тернистий шлях до волі, яким ішли до сьогодення люди, які будували все те, що є зараз. Не оминають нашої пам’яті величні походи князів за часів Київської Русі, набіги на татар козаків під супроводом гетьманів, бунти під проводом Олекси Довбуша та Максима Залізняка, захист загальнонаціональних прав під час Першої і Другої Світових Воєн, від’єднання від СРСР, утворення самостійної держави. Люди боролися,  тому  що відчували себе частиною одного цілого, розуміючи, що за них  ніхто не побудує їхнього майбутнього, кожен з них намагався опиратися гніту.

Тому важливо, щоб зараз кожен громадянин відчув себе частиною України. Моя Батьківщина – Україна. Не любити цю землю і людей, що живуть в ній - неможливо! Мій край – це Чорне і Азовське моря, величний Дніпро, Карпати і Полісся. Розлогі буди, стрункі смереки, швидкі річки, безліч ягід і грибів, чудові краєвиди – це все моя Батьківщина.

Україна є усюди, в зірках, у дорозі додому, в очах які ми бачимо на вулицях. А головне -  що вона ще горить у наших  серцях. Ми, які росли в незалежній Україні, повинні робити все можливе для того, щоб наші діти знали справжню  історію України та мову. Треба пам’ятати: ми творці себе, сім’ї та цієї країни. І саме тому Україна починається з нас!

Спеціально для конкурсу від "Якщо не ти, то хто?",
Лисиця Степова

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ