суботу, 27 жовтня 2012 р.

Думка читача і автора блогу: "Україна живе в кожному з нас"

В рамках конкурсу "Якщо не ти, то хто?" ми запропонували читачам надіслати своє розуміння відомих висловів видатних людей.

Один з них - "Україна починається з тебе!" В'ячеслава Чорновола - припав до душі нашому авторові Чорноті.
Від "Якщо не ти, то хто?" за свою активність, патріотизм та громадську позицію Чорнота  книгу про діяльність підпілля ОУН на Східній Україні. Так тримати!


"Україна починається з тебе!"

В’ячеслав Чорновіл



В’ячеслав Чорновіл - велика постать для українського народу. Він не словом, а ділом підтверджував свої переконання, чого не скажеш про сучасних українців. В’ячеслав Максимович зробив багато для здобуття незалежності України. У 1992 році став головою НРУ, крім цього він був публіцистом, літературним критиком. У 2000 році йому посмертно присвоєне звання Героя України.

Багато разів ми чули від сусідів, друзів або просто пересічних громадян, що їм ця країна набридла, що Європа живе краще і треба туди «звалювати». Тож постає слушне питання: а що Ви зробили, щоб Україна жила не гірше за європейські країни? Бо Батьківщина починається з кожного з нас. Шкода, що більшість цього не розуміє. Кожен член Народного Руху хотів щось змінити, бо їм набрид гніт Радянського Союзу, їм набридло знущання над українською мовою, і вони свого все-таки домоглись. А для чого? Щоб зараз якийсь шмаркач цього не цінував?

Україна живе в кожному із нас і треба працювати не лише заради себе, грошей, статку, а й на користь держави. Можна робити щось велике, як наприклад, Іван Мазепа, який відбудував славу Києва. Під час його правління був започаткований архітектурний стиль – козацьке бароко, відкрито університети, церкви і багато чого. Можна робити щось маленьке – посадити дерево у подвір’ї, облаштувати дитячий майданчик та хоча б перестати смітити. Та українці живуть за принципом «моя хата скраю». Не всі, звичайно, але більшість.

Я пишаюсь нашою свідомою молоддю, яка в майбутньому візьме на себе роль інтелігенції. Вони повинні стати тим конгломератом суспільства, до якого прийде розуміння, що Україна – це їхня єдина, неповторна і кохана держава, і що необхідно діяти на благо народу та Батьківщини.

Чорнота 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ