понеділок, 8 жовтня 2012 р.

Підвищити стипендії на 2 гривні – велике досягнення

Влада не знизила стипендії студентам і це є її досягненням. Про це заявив заступник секретаря Ради національної безпеки і оборони Нестор Шуфрич в ефірі Першого національного телеканалу.

"Розповідали, що стипендія стане менше і знову стане 500 грн. Були ж такі розмови? Ну, були чесно. Здійснилося. Трохи навіть, на 2-3 грн., Піднялися", - сказав він. Після цього у студії пролунав сміх.

На думку Н.Шуфрича, таке збільшення цілком відчутно підвищить забезпеченість студентів. "2 грн. На місяць - це 30-50 грн. потихеньку на рік. До кінця наступного року буде 800 грн. Стипендія, далі буде 900 грн. Пам'ятаєте, коли стипендія була 200 грн.?", - Підкреслив регіонал.

Нагадаємо, після прийняття постанови Кабінету міністрів № 526 від 13 червня 2012 стипендії у липні-серпні були зменшені до 300-500 грн. За оцінками студентських профспілок, сума недовиплатою урядом склала близько 100 млн грн.

Як заявив прем'єр-міністр Микола Азаров, у липні студенти отримали стипендію на 200 грн. менше через халатність чиновників Міністерства освіти і науки, які на додаток до розпорядження уряду випустили власні внутрішні інструкції.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ