вівторок, 2 жовтня 2012 р.

Скасування закону про наклеп - замилювання очей народу?

Сьогодні ВР проголосувала за скасування голосування за законопроект про наклеп. Законопроект, який мав на меті зробити  журналістів слухняними маріонетками в руках можновладців. 

Простий обиватель скаже "які молодці" і забуде про все (якщо простий обиватель взагалі чув про цей закон), ми ж - свідомі, активні громадяни-  повинні відмітити з цієї події наступні моменти:


1. З нами зіграли в "доброго та злого поліцейського".  Старий прийом, який чудово працює як  в фільмах про  кмітливих детективів, так і в реальному житті. 18 вересня (в першому читанні законопроекту) нам показали, що скоро всім настане  ЦЕНЗУРА (в прямому й переносному сенсах), а потім, 2 жовтня,  типу прислухались до голосу мітингуючого народу та скасували рішення.  "Ми такі молодці. Бачите, як добре вам тепер, а могло бути набагато гірше".

2. Українське суспільство підняло свій "рівень громадянськості". Такий собі черговий  level up наших журналістів, громадських діячів, політиків: моментально відреагували, запланували протестні акції, на ТВі постійно висіло оголошення "Скажи "НІ"закону про наклеп", в соц мережах змінювали аватарки та публікували пропагуючі протест картинки...  В черговий раз показали, що ми не інертні, нам не все одно, і ми ще здатні на спротив!

3. В цьому скандалі "добре відзначилися" не лише регіонали, а й опозиція.  Як пише УП, згідно з даних про персональне голосування депутатів на сайті ВР,  проти "наклепу" не проголосувала третина депутатів з фракції БЮТ та майже третина з фракції НУНС.  Як пояснюють деякі депутати, виною тому всьому затори на дорогах. Як цікаво, коли приймають закон про регіональні мови  - опозиція не встигає добігти до трибун, коли вирішують долю нашої так званої демократії  - опозиція в заторах.  Як добре, що поневолювати нас так явно не входило в плани регіоналів 2 жовтня (вони з задоволенням це зроблять пізніше - після виборів), бо якби біло-голубі були більш наполегливі, невідомо, чи відстояла б це питання опозиція.

4. І останнє: законопроект  про наклеп скасовано не остаточно.  Як повідомив УП депутат від БЮТ Сергій Сас: "Рада не скасувала наклеп і може до нього повернутися". За словами пана Сергія регіонали ввели в оману українців, скасувавши рішення першого читання законопроекту, але залишивши в базі діючу  постанову депутата Журавського №11255, яку в будь-який момент знову можуть підняти (після виборів, звичайно).

Такі-то справи. Якщо вам здається, що позитиву в цьому всьому більше, ніж негативу -  це відчуття оманливе.

Тож, шановні націоналісти, будьмо пильними - не дамо нам замилювати очі.

Читаймо ""Якщо не ти,то хто?"! За бажанням - пишемо в "Якщо не ти, то хто?", ходимо на акції та готуємось до 28-го жовтня, маючи надію, що не все ще в нас програно.

Онука Чучупаки




Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ