понеділок, 1 липня 2013 р.

"Три - не один!": січеславські студенти проти об'єднання трьох ВНЗ (ФОТОРЕПОРТАЖ)


Студенти Січеслава вийшли півтисячним мітингом до облради з протестом проти злиття  трьох ВНЗ міста в один. Влада давала відмовки та намагалася заспокоїти натовп скандуючих «Ми проти об’єднання!» і «Табачника геть!». Наразі ведуться переговори з київськими високопосадовцями. 

26 червня на засіданні Кабміну було вирішено питання утворення в Дніпропетровську Дніпропетровського економічного університету шляхом злиття трьох університетів (на базі Дніпропетровської державної фінансової академії, Академії митної служби України та Дніпропетровського державного аграрного університету).
Розпорядження викликало резонанс серед студентів, батьків та викладачів. Особливо серед студентів Аграрного університету, який постачає аграріїв для половини областей України. Вони не хочуть отримувати диплом економічного університету, їх обурює перспектива зменшення викладацького складу, фінансування та розподіл їх земельних наділів, на яких вони вирощують сільсько-господарські продукти.
Недивно, що до стін обласної ради прийшло більше 500 радикально налаштованих студентів з гаслами «Поверніть Аграрний!», «Хліб – усьому голова!», «Ми проти деградації освіти!», "Табачника геть!" тощо. Мітингувальники  так гучно кричали "Ми проти об'єднання!", що перекричали навіть гудіння техніки, виставленої перед ОДА.До студентів вийшов нардеп-регіонал Ступак, який 8 травня цього року влаштував напад на націоналістів спортсменами з клубу «Тайфун». Регіонал почав заспокоювати студентів, мовляв, "будемо вирішувати питання". 

Наша націоналістична спільнота не витримала. «Іван Ступак тільки знає, що говорити відмовки та нацьковувати на мирні акції бійців з клубу «Тайфун», – вийшов до мікрофону наш Роменський і заявив усе перед студентами, викладачами і самим нардепом, який навіть не почервонів. – Не можна спускати все на гальма, студентство! Вас намагаються втихомирити. Треба боротися та відстоювати свої права».

Ступак хоч і не засоромився, проте міліцію до «Студентської Свободи» направив. Студенти почали кричати гучно «Зрада! Зрада! Зрада!», виражаючи недовіру регіоналу.   Ректорат університету оголосив закінчення акції та просив усіх мирно розійтися. Короче, повне "злиття" акції проти злиття університету, вибачте за каламбур:)

Наша ініціативна група намагалася пояснити студентам, що їм відверто брешуть задля власного спокою, і дехто навіть почав прислухатися до нас. Одна з викладачок вибігла і почала кричати "Слушайте ректора!", що ще більшо підбурило особливо радикальних студентів. В результаті - пішли до Аграрного, спілкуватися з Київськими посадовцями. Вмовлятимуть аграріїв не кіпішувати:)
Подібна ситуація відбувалася у Сумах в 2004 році. Тоді студенти трьох ВНЗ не побоялися страйку, влаштували голодування в наметовому містечку в центрі міста. Чи вийде в січелавських студентів - вийде, лише якщо вони самі візьмуть справу у руки, а не слухатимуться ректора.  В будь-якому разі, Аграрний університет – стратегічно важливий ВНЗ для України, чиє сільське господарство потребує оновлення та модернізації. 


Писаревський сьогодні був як завжди найактивніший, особливо активний у підлабузництві регіоналам, зокрема Ступаку. "Якщо не ти, то хто?" пропонує віднині його просто ігнорувати.  


І таке буває. :( Може, не того підтримували, шановні?

Третій банер справа. Прєдаааатєль:)


Порадувала велика кількість людей у вишиванках. Якось неочікувано. :)

Онука Чучупаки
Фото Революціонерки

17 коментарів:

  1. А что вообще делала и чем она может помочь националистическая спильнота? Феммен и те получше. Беспонтовые крики Героям слава а по сути и двух слов то связать не могут, только речевки гонять. Что Давайте поддержите инопланетян, или Берлускони... Толку то от вашего крика, что от вас зависят решения?! Клоунада в чистом виде.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Добре, клоунада. Будь ласка тут і зараз у захист свого коментару наведіть нам приклади таких дій, які на вашу думку мають силу.

      Видалити
    2. Шановний анонім, хотіла б я почути, які саме міри ви б прийняли. Чому ви вважаєте, що це безглуздо. На мою думку це вже великий крок до мети!

      Видалити
    3. Тебе ж сказали, сиськи имеют силу :D
      Толку от Героям слава, если решают сиськи

      На самом деле мне ребята понравились. Я был среди тех кто хлопал когда они пришли. Они - сила! Организованная кхм..не ректором.

      Видалити
    4. гумор у вас на туалетному рівні.

      Я б подивився, де б ці безмізкі 'цицьки' опинилися, якщо б пішли проти таких як сьогодні пікетувальників.
      Ну, добре, що хоч сподобались. Не дарма ж приходили.

      Видалити
    5. Взвешенное решение создавшейся проблемы. Одно ясно - стране нужны кадры. Но важно стране нужны профессиональные кадры с высокой подготовкой! Что сейчас вы предложили молодым?! Баррикады, - бред. Диалог вот это решение толерантного общества. А так это все провинциальное театральное шоу плохого качества да еще и с экспрессивными актерами.

      Видалити
  2. Автор видалив цей коментар.

    ВідповістиВидалити
  3. Про Фемен посміхнуло:) Вибачте, що я сьогодні в одежі була.

    А взагалі-то рішення залежать від нас ЗАВЖДИ, коли ми кричимо, чи обираємо владу на виборах ,чи пишемо запити, чи створюємо інформаційний бум.

    І вже точно не тоді, коли ректор говорить "дітки, збираймося до університету" (який скоріш за все доживає свої останні дні) і дітки збираються.

    Я, на щастя, навчаюсь в іншому ВНЗ і мене це ніяк не зачіпає. Мені душа болить за Аграрну промисловість моєї дежрави. От там - суцільне провалля.

    ВідповістиВидалити
  4. К какой цели ?! Прилету инопланетян?! В городе как не событие, не важно - главное типа протест1. Смешно. Верно подчеркнуто - фемен1

    ВідповістиВидалити
  5. Взвешенное решение создавшейся проблемы. Одно ясно - стране нужны кадры. Но важно стране нужны профессиональные кадры с высокой подготовкой! Что сейчас вы предложили молодым?! Баррикады, - бред. Диалог вот это решение толерантного общества. Прав первый комментарий.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Діалог має ризик перетворюватись на діалоХ, що вчора й сталося, коли вас заспокоїли, а потім в стінах Аграрки сказали, що нічого не зміниться.

      Тож, шановні майбутні володарі економічних дипломів (які є такими рідкісними в наш час) не вчіть нас як вирішувати проблеми:)

      Онука Чучупаки.

      Видалити
    2. А что вы кроме крика можете предложить?! У вас есть решение? Вы готовы вообще к решениям?! Вы кроме как плохие шоу устраивать что то можете сделать конструктивное?! У вас есть проекты? У вас есть вообще что либо созидательное?! СОЗИДАТЕЛЬНОЕ!

      Видалити
    3. Да есть
      1. В истории есть пример когда студенты отстояли свои вузы - Сумы 2004г.
      2. Вас как минимум 10 000 покажите силу, а не инертность.
      3. Что вас интересует из конструктивного?
      4. Проектов куча, и они потихоньку делаются.
      5. Созидательное пример здоровый образ жизни.

      Видалити
    4. Вопрос не в том что бы отстоять свой ВУЗ. Вопрос в качестве преподавания.Вот в этом и есть суть вопроса. Нужна та структура которая даст лучше вариант. И не факт что старая хороша. Студенту нужна учеба и работа после окончания. Я склонен думать что бунт важен преподавателям, Кормушка как никак. Интересно когда проекты в куче :) Вас это кого?! Созидать - создавать. А здоровый образ жизни - поддерживать... Созидать - это в крылечко гвоздь забить. :)

      Видалити
  6. ВНЗ повинні відстоювати в першу чергу студенти (з будь-якої точки зору). Відстоювати всіма можливими способами, які дозволяє закон. Нажаль за цих часів студенти можуть добитися справедливості лише, коли вони масово одностайно виступають (мітинги, пікетування, голодування...). Саме студенти зараз більше розуміють, що вони не ВНЗ захищають, а благополучне майбутнє своє, своїх нащадків, України. Будь-якій людині зрозуміло, що пікетування - це лише один зі способів захисту прав. Переконана, що акивісти руху вчинили безліч дій (писали листи до посадовців, друкували статті тощо). Аноніму можу сказати, що лише той, хто нічого не хоче робити, шукає причину, а той, хто бажає покращити ситуацію, шукає можливостей. Пропозиція сидіти тихо в болоті і нічого не робити (авось мине) вже не знаходить такої широкої підтримки в суспільстві, як було раніше. Народ втомився жити в багні...

    ВідповістиВидалити
  7. Борітеся — поборете!
    Вам Бог помагає!
    За вас правда, за вас слава
    І воля святая!

    Т.Г.Шевченко

    ВідповістиВидалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ