вівторок, 6 березня 2012 р.

Один із дитячих садків Дніпропетровщини обігрівається сонячною енергією


У столиці Західного Донбасу - місті Павлограді, дитячий садок обігрівається сонячною енергією.

В систему оздоровлення цієї установи, розрахованого на двісті дітей, повинні входити заняття в басейні, однак через відсутність підігріву води і слабкого опалення останні півтора десятиліття басейн не працював. Цей недолік вирішили спільно усунути міська влада, Дніпропетровська облрада і фонд «Східна Європа».

Відповідно до проекту вартістю в 645 000 гривень, в садку впроваджується система підігріву води за рахунок сонячної енергії і проводиться модернізація системи опалення з використанням енергоефективних технологій. В даний момент встановлені сонячні батареї і автоматична геліосистема, що дозволить отримувати електроенергію. Крім того, капітальний ремонт системи опалення дозволить економити ще до 50% споживаної енергії. Також буде проведена термоізоляція фасаду будівлі басейну. Все це в комплексі забезпечить необхідні умови для оздоровлення дітей.

Варто зазначити, що павлоградський проект з використання сонячної енергії - далеко не єдиний в регіоні.

Найближчим часом на Дніпропетровщині планується побудувати три сонячні електростанції. У зв'язку з цим голова обласної ради Євген Удод провів робочу зустріч з представниками чеської компанії «Екотехніка Прага».

Іноземний інвестор збирається почати роботу в такий перспективній сфері, як сонячна електроенергетика.

На даний момент досягнута попередня домовленість про те, що інвестор розмістить сонячні електростанції на трьох ділянках в Дніпропетровській області: у селі Радушне Криворізького району та ще дві - в Широківському районі. Очікувана сума інвестицій складе близько $ 100 млн.

Згідно з планами інвесторів, виробництво електроенергії на сонячних електростанціях має розпочатися вже в нинішньому році.
 Газета «День»

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ