неділю, 25 березня 2012 р.

Рішенням суду націоналізовано Запорізький алюмінієвий комбінат

Київський суд прийняв рішення про розрив угоди купівлі-продажу 68% акцій ВАТ "Запорізький алюмінієвий завод" між Фондом державного майна України та компанією, що належить російському олігарху Олегу Дерипасці. Таку інформацію надав відділ зв’язків із пресою Генпрокуратури України.

Пакет акцій повернуто державі в уособлені Фонду державного майна України. У повідомленні ГПУ йдеться про те що адміністративний суд м.Києва погодився з доводами Генпрокуратури про те що у зв’язку з розірванням кредитної угоди щодо рефінансування інвестором заборгованості товариства у сумі $75,5 млн., що ініціював ВАТ "Запорізький алюмінієвий комбінат", суттєво порушено майнові інтереси України.

Досі промислове підприємство контролювалось російським алюмінієвим холдингом "Русал", що належить олігарху Олегу Дерипасці.

У прес-службі "Русола" повідомили, що збираються оскаржувати винесений судом вердикт.
Генпрокуратура України добивається націоналізації заводу уже не перший рік. Зокрема відповідне рішення вже було прийнято судом у травні 2011 року, проте згодом це рішення було відмінено. Варто зазначити, що ВАТ "ЗАлК" є єдиним виробником алюмінію в Україні.

У квітні 2011 року підприємство зупинило виробництво, через невигідні тарифи на електроенергію. Чистий збиток підприємства за підсумками 2011 року склав 131,2 млн.грн.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ