понеділок, 27 серпня 2012 р.

Образи слов'янських богів - у Січеславі

В Січеслав приїхала виставка картин білоруської художниці Кукель Нонни Герасимівни, що написала 34 картини із зображеннням слов'янських богів та героїв. Редакція "Якщо не ти, то хто?" вже сходила на розвідку і була приємно вражена майстерністю художниці. 


Побачити виставку можна безкоштовно з 15  серпня по 15 вересня з 9:00 до 20:00 в Будинку Вчених (вул. Куйбишева, 2 ).  

Редакція "Якщо не ти, то хто?" вже домовилась про екскурсію для читачів нашого блогу, тож якщо хочете - приєднуйтесь до нашої компанії 2 вересня у другій половині дня. Точну інформацію чекайте на блозі в суботу.
 Белобог
 Волхв
 Ярило
 Световид
 Сива
 Велес
 Коляда
Один

Лада
Перун

А якими їх уявляєте ви?

P.S. Під кожною картиною ви прочитаєте  бачення художниці  кожного з богів. Просимо вас не довіряти інтерпритації всліпу, а перевіряти інформацію. Адже тлумачення кожного - суб'єктивне.

Онука Чучупаки, Келебрант Домінатор

4 коментарі:

  1. хм, а волхв (парфянський чаклун) тут теж бог?
    порадував Одін - головний Ас,
    чомусь засніжений - видно на Донбасі дуже холодно.
    а "наші" дніпровські Вани є? Фрея, Фрейр, Нйорд?

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Художниця перебуває під впливом різних "рідновірських" течій. Помітно по самому зображенню картин сильний вплив сект "Ахіневича", руського світу і християнства. Ми чудово знаємо, що 80% язичників "грішать" раннім християнством.

      Видалити
  2. Мдя, що тут скажеш. Один та інші "наші" "порадували"... Художник має право на власне світосприйняття, але тут треба фільтрувати й фільтрувати. Вважаю назву "Образи слов'янських богів", м"яко кажучи, некоректною. Можливо, краще вже нічого не робити, ніж піарити єресь та вводити людей в оману.

    ВідповістиВидалити
    Відповіді
    1. Серед цієї єресі загубилося зерно істини. Кожна людина має право сама "поставити собі фільтр", аби побачити це зерно.

      Видалити

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ