пʼятницю, 17 травня 2013 р.

ПР не може йти в міськраду без порушень


Проміжні вибори до міської ради на місце вже обласного депутата-регіонала О. Пшінька  будуть сфабриковані правлячою партією. Про це повідомляє передвиборчий штаб кандидата від Об’єднаної опозиції Кирила Дороленка.

«Ми впевнені, що готуються серйозні фальсифікації. За достовірними джерелами на одній з дільниць по  округу № 54 готується вкид розміром  700  бюлетенів протягом дня. Не дивно, що в НВК № 20 члени комісії були повністю замінені на більш «зголосливих» вчителів з іншої школи –  №49», – заявив Кирило Дороленко.


За його словами,   передвиборчі перегони вже сьогодні  сповнені порушень з боку місцевої влади. По-перше, Дніпропетровська міська виборча комісія не зареєструвала членів ДВК від ВО «Свобода», посилаючись на абсурдну відмазку: відсутність документів вчасно – тоді, коли ДМВК була зачинена. По-друге, ректор університету залізничного транспорту (ДНУЗТ) О. Пшінько агітує власною персоною за свою наставницю – кандидата від ПР, аспірантку університету О. Гололобову –    у межах університету та студмістечка, що заборонено чинним законодавством (ст. 53 ЗУ «Про вибори…»:  заборона агітації представниками місцевої влади, агітація в комунальних закладах).  

До того ж, рейди опозиційного штабу по виборчим дільницям  показали, що не всі дільниці готові до виборів: на дільницях в школах №20 та №28 зафіксовані суттєві порушення ( відсутність автобіографій кандидатів, табличок з номерами та графіком роботи дільниць, чергових на  місцях тощо).

«Вже зараз ми готуємо скарги в усі профільні інстанції та проводимо вишколи для своїх спостерігачів та журналістів. Всі ці порушення та фальсифікації мають і позитивну сторону: готуючи їх, Партія Регіонів визнає втрату своїх позицій та той факт, що чесно їй виграти вибори не вдасться» - констатує опозиційний кандидат.

Нагадаємо, вибори у міську раду по 54-му округу  відбудуться 26 травня 2013 року. Проголосувати за кандидатів зможе частина жителів Жовтневого району: гуртожитки ДНУЗТ  та виборці, дільниці яких знаходяться в школах № 20 та №28.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ