середу, 8 травня 2013 р.

Дивізія «Галичина», хто вона насправді для тебе?



Вітаю! Всі ми знаємо, як вороги незалежної України та їхні різні запроданці протягом багатьох років виливали і продовжують виливати ріки бруду на дивізію СС «Галичина» і не лише на неї. Кожен, хто почуває себе українцем, одночасно стає для теперішньої влади ворогом.

Цього року виповнюється 70 років з дня створення дивізії СС «Галичина» (офіційною датою є  28 квітня 1943року). Хочу наголосити, що у цій дивізії були виключно українці. Окрім дивізії «Галичина» у складі «Військ СС» були ще багато дивізій-легіонів. Це іспанська «голуба дивізія», естонська, дві латвійські дивізії, а також російська, білоруська, албанська, французька і навіть англійська. 

Особисто я з повагою і шаною ставлюся до усіх людей, які не падають на коліна і борються за місце під сонцем. До тих, які встали із колін і відстоюють своє. Так, у дивізії СС "Галичина" були свої методи боротьби, але як-то кажуть: на війні всі методи хороші.
Ми не були в такій ситуації, у якій знаходилася Західна Україна під час другої світової і на всі 100 відсотків сказати так би ти вчинив чи по-іншому - важко.  Хтозна, можливо б і ви вчинили так само, як би до вас у хату завітав ворог-окупант?

 Я  вчинив би так само. Взяв у руки зброю і бив би ворога. Важливе питання: «Чому люди йшли у дивізію?»  - мабуть  3 роки окупації (1939-1941р.) їм вистачило, щоб зрозуміти, якою є  насправді комуністична влада.
Тоді люди йшли у дивізію (яка була добровільною) не за Гітлера, а за Україну.  За землю яка нас годує, за степи і лани, поля та гори. Тож не шкодуйте часу віддати шану людям, які реально відстоювали незалежність України, а не тих, хто понавішував собі медалі і прикриваються подвигами героїв. 

Слава Україні, героям слава!

Нескорений,
Спеціально для січеславців з Дрогобича

1 коментар:

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ