вівторок, 13 вересня 2011 р.

Патріарх Кирил цього тижня знову відвідає Україну

Предстоятель Російської православної церкви, Патріарх Московський Кирил 14-15 вересня здійснить першосвятительський візит до Луганської та Алчевської єпархій.

 Після прибуття до Києва в середу ввечері він відвідає Володимирський кафедральний собор.

 Наступного дня Патріарх Кирил очолить божественну літургію на Театральній площі Луганська. Того ж дня патріарх Кирило візьме участь у церемонії покладання квітів до могили Невідомого солдата та здійснить закладку каменю у фундамент храму на честь ікони Божої Матері «Замилування» в Луганську.

Повідомляє "Радіо Свобода"

Коментар Онуки Чучупаки:
Патріарх  МПЦ працює над ідеєю "Русского мира" так нахненно, що йому можна лише позаздрити. Не зустрічаючи на своєму шляху гідного опору (зазвичай він може обмежитися нечисленними акціями націоналістів, яких більшість населення вважатиме за  ненормальних), Кіріл Гундяєв вже вшосте за останні 2 роки відвідує Україну, відкрито пропагандуючи в своїх проповідях "единство русского народа". Ми всі чудово розуміємо, до чого це призводить: до поширення проросійських поглядів серед східного населення України, до укріплення позицій  МПЦ  серед українських вірян та, як наслідок, до  розгортання ще більшої прірви між Україною-молодшим братом, та Україною - суверенною, розвинутою, європейською державою.

Чого не вистачає нам зараз? Альтернативи Московському Патріарху Кірілу. Людини в православній церкві, яка б могла запалити серця вірян, нагадати їм про нашу спадщину  - Київську Русь  та викреслити з їх свідомості усі провокації з боку  Москви. На західній Україні такою людиною в греко-католицькій церкві  був Любомир Гузар. На східній - поки що такої людини немає. Філарет, на жаль, цю роль  виконати неспроможний - в  силу свого віку, або лідерських якостей, або того й іншого.
Тож чекаємо на те, коли така людина знайдеться. Бо протестуй-не протестуй, а Патріарх  знову тут як тут.
Проте, українці не здаються. І як писав Симоненко: "Пощезнуть всі перевертні й приблуди, і орди завойовників-заброд!".
Слава Україні!


Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ