вівторок, 27 вересня 2011 р.

В Умані "Беркут" жорстоко побив українців. Десятки затриманих

5 вересня 2011 року відбулася зустріч депутатів місцевих рад Київщини та Черкащини із мешканцями Умані. Місцеві жителі скаржилися свободівцям на брутальне поводження заїжджих релігійних туристів з Ізраїлю, нехтування хасидами елементарними нормами поведінки й хамське ставлення до місцевих українців. Після заходу його учасників оточили бійці "Беркута" й без попередження почали бити всіх без розбору – людей похилого віку, дітей та жінок.
Побитих кидали в автозаки й доправляли до місцевого райвідділку міліції. На разі є інформація про понад п'ятдесят затриманих.
У сутичці з "Беркутом" постраждав депутат Київської обласної ради Андрій Іллєнко. Також затримано двох журналістів – керівника київської прес-служби ВО "Свобода" Кирила Бабенцова та керівника черкаської прес-служби Юрія Ботнара.
До затриманих не допускають лікарів, аби надати їм медичну допомогу, а також адвокатів, котрі могли би зафіксувати порушення закону й забезпечити захист прав затриманих свободівців.
Після того, як група мешканців підійшла до райвідділку, а депутат Київської облради Андрій Іллєнко, користуючись своїми повноваженнями про першочерговий прийом громадян, звернувся до міліції, відбулася масова бійка, під час якої було зухвало побито багатьох свободівців, в тому числі самого Андрія Іллєнка.
Додаткова інформація – згодом.
Прес-служба Всеукраїнського об'єднання "Свобода

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ