понеділок, 26 вересня 2011 р.

Студенти Греції захопили державний телеканал

У Греції група студентів ввечері в неділю, 25 вересня, увірвалася в студію державного телеканалу NEТ.
Як повідомляється, у будівлю в Афінах, в якій розташована телестудія, проникли близько 50 осіб. Вони зажадали від керівництва телеканалу надати їм ефір, щоб висловити протест проти реформи вищої освіти.


 Керівництво NET відмовилося виконати вимоги студентів і ухвалило рішення відмінити вечірній випуск новин, замінивши його на документальний фільм. Таким чином, телеканал уникнув повторення інциденту трирічної давності, коли група анархістів увірвалася в студію, звідки в прямому ефірі транслювався випуск новин, і розгорнула перед камерами плакат із закликом до вуличних акцій протесту.

 Також увечері в неділю поліція була змушена застосувати сльозогінний газ для розгону акції протесту, що проходила біля будівлі парламенту в центрі Афін. На такі заходи поліція була змушена піти після того, як учасники акції протесту - близько двох тисяч людей - спробували заблокувати одну з центральних вулиць.

 Чергова хвиля акцій протесту почалася в Греції після того, як 21 вересня уряд країни представив новий план порятунку економіки, що передбачає подальше урізання пенсій і збільшення податків. Прийняття антикризового плану - необхідна умова для отримання Грецією чергового кредитного траншу від МВФ і Євросоюзу в розмірі 8 мільярдів євро.

 Греція, дерборг якої наближається до 350 мільярдів євро, знаходиться на межі дефолту. Раніше Євросоюз і МВФ виділили країні 110 мільярдів євро, зажадавши від уряду Греції прийняти жорсткі заходи зі скорочення бюджетного дефіциту.

Проте цих коштів виявилося недостатньо для виведення країни з кризи, і Греції довелося знову звертатися за фінансовою допомогою. Дивитись відео

Повідомляє ТСН

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ