суботу, 17 грудня 2011 р.

"НІ!" - тотальному контролю персональної інформації громадян!


Активісти закликають дати відсіч тотальному контролю та криміналізації. Блог "Якщо не ти, то хто?" виражає свою солідарність та підтримує цю ініціативу.



Громадянський рух Спільна Справа закликає громадян бойкотувати Закон України "Про захист персональних даних", який, на думку активістів, не має нічого спільного з світовю практикою такого захисту, окрім назви.

Вимоги закону щодо реєстрації в органах державної влади всієї систематизованої інформації, яка знаходиться в користуванні підприємствами, - є продовженням політики тотального контролю, яку проводить режим Януковича.

Прикриваючись турботою про захист особистої інформації громадян, режим намагається зробити правопорушником кожного підприємця в країні.

Оскільки в законі не визначено чітко, яка інформація має реєструватись, за будь-яку не зареєстровану папку договорів з контрагентами підприємця з 1 січня 2012 року зможуть покарати штрафами від 1700 грн. до 17000 грн., або арештом і позбавлення волі строком від 3 до 5 років.

Що стосується пересічних громадян, інтереси яких нібито мав захищати цей закон, сьогодні їм масово пропонують написати письмову згоду на використання їхніх персональних данних "Укртелекомом", банками та комунальними підприємствами. У випадку відмови дати таку згоду попереджають про припинення надання послуг. Таким чином, нічого крім незручностей цей закон громадянам не приніс.

В той же час хочеться нагадати, що в Україні триває масова передача персональних даних кредитними установами колекторським компаніям, яка, крім всього, є порушенням банківської таємниці, проте жодного банкіра до кримінальної відповідальності притягнуто не було.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ