понеділок, 5 грудня 2011 р.

У Росії поліція затримує учасників протестів проти результатів виборів

Фото з форуму
У Москві на Чистих прудах ввечері в понеділок почався узгоджений мітинг проти результатів виборів до Держдуми шостого скликання, що відбулися в Росії в неділю, 4 грудня.


На Чистопрудному бульварі та на площі перед пам'ятником Грибоєдову зібралися від 3 до 5 тис. осіб. Після того як представники опозиції на спеціально встановленій сцені виступили перед присутніми, частина мітингувальників попрямували до будівлі ЦВК.

У районі Луб'янки учасники мітингу спробували прорвати оточення поліції, почалися затримання. У числі затриманих відомий опозиціонер Олексій Навальний. "Сиджу з пацанами в омонівському автобусі. Вони всім передають привіт", - написав Навальний у своєму мікроблозі Twitter. ВВС повідомляє, що затриманих кілька десятків.

У Санкт-Петербурзі представники опозиції також спробували сьогодні протестувати проти результатів парламентських виборів. Мітинг у Петербурзі не був санкціонований владою і завершився затриманнями. повідомляється, що затриманих понад сто осіб.

Нагадаємо, безпосередньо в день виборів в Москві за участь у різних акціях протесту були затримані в цілому 258 осіб. За кілька днів до виборів столична поліція попередила, що буде затримувати всіх, хто побажає взяти участь у несанкціонованих мітингах. "Поліція буде діяти у суворій відповідності до законодавства РФ. Громадяни, які планують участь у заходах, не узгоджених з органами виконавчої влади, повинні розуміти, що можуть бути затримані", - попередили тоді в прес-службі ГУ МВС по Москві.

Нагадаємо, за підсумками обробки 96% протоколів виборчих комісій в РФ на виборах в Державну думу "Єдина Росія" набрала 49,42% голосів виборців, у КПРФ - 19,19%, ЛДПР одержала 11,66%, "Справедлива Росія" - 13,22 %. Ці партії проходять до Держдуми. Як зазначає ЦВК, за попередніми даними, "Єдина Росія" може отримати в Держдумі 238 депутатських мандатів, КПРФ - 92, "Справедлива Росія" - 64 і ЛДПР - 56 місць.

Партія "Яблуко", за попередніми даними не долає семивідсоткового бар'єру, має намір оскаржити результати виборів до Держдуми шостого скликання. Про свій намір оскаржити підсумки виборів повідомили і в партії "Правое дело". За даними партії, у Москві та Санкт-Петербурзі зафіксовані суттєві порушення виборчого законодавства в ході виборів до Держдуми. Керівник партії Андрій Дунаєв в поширеному листі заявив, що на багатьох дільницях цих регіонів голоси їхніх виборців були вкрадені.

Організація з безпеки і співробітництва в Європі (ОБСЄ) та Парламентська асамблея Ради Європи (ПАРЄ) вже визнали вибори в Державну думу в Росії недостатньо конкурентними і відзначили часті порушення при підрахунку голосів.

Держсекретар США Хілларі Клінтон висловила "серйозну стурбованість" якістю проведення виборів до Державної думи Росії. Вона заявила, що російський народ заслуговує, щоб влада країни провела повне і неупереджене розслідування виявлених на виборах порушень.

Вибори в Держдуму РФ завершилися 4 грудня о 19:00 за київським часом. Підведення підсумків голосування по країні має завершитися не пізніше 19 грудня, офіційна публікація підсумків голосування відбудеться не пізніше 24 грудня 2011 р.


Джерело


Витримки та коментарі з інших джерел на цю тематику (Підборка від Якщо не ти, то хто?)



Джерело

05 Dec 2011 19:56
IP/Host: ---.172.151.178.triolan.net

На Чистых прудах собралось не менее 10 000 человек. Но люби продолжают прибывать. Полиция в растерянности, предпринимает меры, чтобы затруднить людям участие в митинге.
Но люди идут и идут.
Выступили Рыжков, Немцов, Троицкий, Яшин, Навальный, Чирикова, Шендерович .
Выступления прерываются скандированием: «Россия без Путина», «Вор должен сидеть в тюрьме», «У нас украли 15 миллионов голосов».
Митинг продолжается. Люди продолжают идти и идти. Несмотря на усиливающийся дождь.
Джерело

Днем ранее:
Оригинал взят у sofia_vb_888 в Несогласные с итогами "выборов" Русские Националисты начали кампанию «Путин, уходи!»
4 декабря в 21:00 в Москве, на площади Революции состоялся Народный Сход против фальсификации выборов в Государственную Думу. Акция была инициирована лидерами Объединения Русских, о выходе на площадь Революции было заявлено месяц назад с трибуны Русского Марша.

Несмотря на противодействие милиции на акцию вышло более 500 человек. Перед акцией были схвачены почти все лидеры Русских Националистов, собиравшиеся принять участие в сходе: Дмитрий Дёмушкин, Георгий Боровиков, Владимир Ермолаев – последний был задержан на выборном участке, где находился в качестве наблюдателя. Так же был задержан известный общественный деятель Владимир Тор. Озвучить позицию собравшихся удалось только главе Наблюдательного Совета Русских Александру Белову.
Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ