суботу, 17 грудня 2011 р.

„МИ ВЗАГАЛІ НЕ БУДЕМО ПОВЕРТАТИ ГРОШІ КОМУНІСТАМ, Я КРАЩЕ В ТЮРМІ ВІДСИДЖУ!”


15 грудня в УНІАНі відбулася прес-конференція відпилювачів голови запорізького Сталіна, які нещодавно отримали умовні вироки.
У ній взяли участь активісти ВО „Тризуб” ім.Степана Бандери Роман Хмара і Олексій Зануда, заступник голови Проводу організації Андрій Тарасенко, а також координатор громадської ініціативи „Оновлення країни” у Запоріжжі Дмитро Харьков.
Хлопці розповіли, що зараз вони подають апеляцію на рішення суду, але на позитивний результат не сподіваються. Для них це лише формальність, яку вони зобов’язані виконати, перш ніж матимуть право звернутися до Європейського Суду, на який вони і покладають усі сподівання.
Дмитро Харьков повідомив, що громадська організація, яку він представляє у Запоріжжі, продовжуватиме правовий захист „тризубівців”, і розповів, що особисто судився проти незаконного встановлення пам’ятника минулого року і цього року подав до суду на комуністів з приводу повторного встановлення погруддя Сталіну, який українським судом визнаний винним у вбивстві голодом мільйонів українців. Підписи під зверненням до мера Запоріжжя з вимогою демонтувати пам’ятник Сталіну уже поставили більше 2,5 тис. українців.
Микола Коханівський спитав хлопців, чи збираються вони фінансувати окупантів, тобто виплачувати комуністам постановлені судом кошти. Андрій Тарасенко сказав, що ні, не збираються, через те й затягують справу за допомогою апеляцій, сподіваючись дочекатися справжньої української влади.
На питання журналістів, чи подавали хлопці скарги на тортури, яким їх піддавали в ув’язненні, Тарасенко відповів, що скарг була сила-силенна, писали в тому числі Карпачовій, били у набат, „але наша так звана правоохоронна система закривала на все очі і не знаходила жодних порушень закону”.
На питання, чи збираються хлопці щось робити із новим пам’ятником Сталіну, вони відповіли: „Ми показали яскравий приклад, що з ним треба робити, а на все воля Божа і воля тих небайдужих людей, яким це дійсно пече”.
Хтось із журналістів запитав, як складається професійне життя хлопців у зв’язку із вироком, чи не було проблем. Все нормально, відповіли хлопці, а Олексій Зануда додав, що одразу після звільнення пішов до церкви, і там до нього підходили незнайомі люди, потискали йому руку і дякували за вчинок. А в його родині змінилася „національна складова”: наприклад, двоюрідна сестра Ольга, яка виросла в Києві, була російськомовна і не вважала за потрібне вчити українську мову, після вчинку брата раптово перейшла на українську. І питала: „А чому ти раніше нам про це все не розказував?”.
В кінці я ще раз перепитала у Романа Хмари: „Аж поки не буде рішення Європейського Суду, ви не будете повертати гроші комуністам?”. Він відповів: „Ми взагалі не будемо повертати гроші комуністам, я краще в тюрмі відсиджу!”
Довідка: 12 грудня Жовтневий районний суд Запоріжжя засудив 9 членів „Тризубу” до 2-3 років в’язниці з відстрочкою 1-3 роки за спилювання голови пам’ятника Сталіну в Запоріжжі 28 грудня 2010 року. 13 квітня суд відпустив їх на поруки 4 нардепів від „Нашої України”.
Олена Білозерська

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ