вівторок, 13 серпня 2013 р.

Росія відмовилась повертати Україні потерпілого рибалку і судитиме

Росія відмовилась повернути в Україну рибалку Олександра Федоровича, потерпілого в результаті інциденту в Азовському морі, прокуратура почала розглядати справу.
Про це повідомив консул України в Ростові-на-Дону (Росія) Василь Сердега, передають Українські новини.
Консул повідомив, що 9 серпня Федорович закінчив ознайомлення з матеріалами справи.
Того ж дня російський адвокат Федоровича Вікторія Просвіріна клопоталася про припинення кримінального провадження за Федоровичем і надання йому права повернутися на територію України.

"9 числа слідчий відмовив у задоволенні цього клопотання і передав зараз справу в прокуратуру. Тому на сьогодні, можливо, протягом 10 днів, справа прокуратурою буде розглянута, і її передадуть у суд, або повернуть знову на дослідування, якщо знайдуть підстави для цього", - повідомив Сердега.
Разом з цим він зазначив, що Україна продовжує наполягати на тому, щоб цю справу було закрито, тому що її відкрили безпідставно.
Крім того, Сердега утримався робити які-небудь прогнози про те, яке рішення варто очікувати від суду.
Як повідомлялося, що постраждалому в результаті інциденту в Азовському морі українцеві слідство в Росії передало матеріали справи для ознайомлення.
Проти Федоровича російська сторона відкрила справу за ст. 256 (незаконний вилов і видобуток біологічних ресурсів).
Раніше Україна очікувала повернення з Росії потерпілого в результаті інциденту в Азовському морі українця до 12 серпня.
Військовий слідчий відділ Слідчого комітету Росії у Краснодарському гарнізоні порушив кримінальне провадження за фактом порушення правил кораблеводіння, через що в територіальних водах Росії в Азовському морі загинули донецькі рибалки після зіткнення з російським прикордонним катером.
17 липня 4 рибалки з Донецької області загинули через зіткнення з російським прикордонним катером територіальних водах Росії в Азовському морі.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ