неділю, 4 серпня 2013 р.

Вцілілий рибалка про зіткнення з російськими прикордонниками: Чистий таран таки був!


Рибалка Олександр Федорович в екслюзивному інтерв'ю ТСН розповів про обставини зіткнення українського баркаса з катером російських прикордонників в Азовському морі. Олександр - єдиний, хто вижив після страшного зіткнення - троє його товаришів загинули. 

"Вони (російські прикордонники - ред.) два рази нас так підрізали. Було таке відчуття, що вони хотіли нас просто переїхати", - каже Федорович. За його словами, хлопець, який керував їхнім баркасом, двічі ухилився від катера прикордонників. 

Втретє це зробити йому не вдалося. "На третій раз вони обійшли нас ззаду, розгорнулися та пішли лоб у лоб тараном. Чистий таран був!", - наголошує рибалка.  

Тим часом російські правоохоронці продовжують стояти на своєму - мовляв, українські рибалки загинули через свій "небезпечний маневр". "Намагаючись відірватися від російських силовиків, судно-порушник виконало небезпечний маневр, різко змінило курс убік переслідувачів, порушивши міжнародні правила попередження зіткнення суден у морі", - заявила прес-офіцер прикордонного управління ФСБ РФ по Краснодарському краю  Наталія Стредініна. У ФСБ стверджують, що в результаті човен навалився на борт прикордонного катера і перекинувся.

Нагадаємо, 17 липня в Азовському морі сталося зіткнення українського човна і катера берегової охорони прикордонної служби Росії. Риболовецьке судно перекинулося, в результаті чого загинули четверо громадян України, одного вдалося врятувати. 

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ