вівторок, 13 серпня 2013 р.

Українські фехтувальниці "дали прочухана" росіянкам та американкам на чемпіонаті світу

Українські фехтувальниці - "золоті" чемпіонки світу
Україна завершила чемпіонат світу в Будапешті командним золотом дівчат шаблісток. У фіналі збірна команда України у складі Ольги Харлан, Галини Пундик, Олени Вороніної й Алині Комащук з рахунком 45:44 перемогли збірну Росії.


У фіналі чемпіонату світу українки зустрічаються з росіянками вже четвертий рік поспіль, однак, незважаючи на численні перемоги над цією командою на етапах кубків світу й чемпіонатах Європи, здобути перемогу в «золотому матчі» світового форуму над Росією їм удалося тільки сьогодні.

Тричі ми програвали нашим східним сусідкам – у Парижі-2010, Катанії-2011 й у рідному Києві у 2012 році, причому в Києві нам до перемоги не вистачило всього одного удару.

Сьогоднішній же фінал почався з несподіваної поразки Ольги Харлан. З рахунком 1:5 вона поступилася Юліі Гавриловій. Однак, уже в наступному бою з Катериною Дьяченко Олена Вороніна змогла підтягти свою команду вперед і скоротити розрив до одного удару – 9:10. Далі команди йшли удар в удар, однак у п’ятому бою Ольга Харлан знову дозволила вирватися росіянкам уперед, програвши Яні Ягорян 1:6. Як не намагалися Аліна Комащук й Олена Вороніна скоротити розрив у рахунку, але на останній бій з Катериною Дьяченко Харлан виходила програючи цілих 5 ударів – 35:45. Здавалося б, росіянкам й у четвертий раз поспіль пощастить стати чемпіонками світу, але тут на фінальному помості почалося діятися щось неймовірне. Удар за ударом Харлан наздоганяла Дьяченко, і от уже рахунок бою став 41:42, але тут російська спортсменка спочатку викликала лікаря на доріжку, а потім і зовсім попросила замінити її на Діну Галіакбарову через травму ноги. Після цієї заміни Харлан нанесла підряд три удари – 44:42, і тепер тільки один заповітний «туше» відокремлював нас від золота. Але й Галіакбарова виявилася не простою спортсменкою й зрівняла рахунок 44:44. Як і рік тому назад у Києві все повинен був вирішити один заповітний удар, який і нанесла Харлан, принесши в такий спосіб собі й своїй команді звання найсильніших спортсменок планети.

П.С. І ще одна хороша новина! Українка Дарина Зевіна виграла Кубок світу із плавання на другому етапі змагань. Та ще й встановила рекорд Європи. Тобто ми маємо 2 золота за останні три дні!:)

Шабля жіноча:

1. Україна
2. Росія
3. США


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ