суботу, 24 серпня 2013 р.

В Кривому Розі сотня людей вийшли на вулицю проти “кавказців”

23 серпня 2013 року на восьму вечора в районі Трампарка зібрались люди загальною кількістю біля сотні. Це — місцеві мешканці, котрі незадоволені свавіллям так званих "чурок” і вимагали їх негайної депортації з Кривого Рогу. А причиною тому стали події, котрі відбулись днем раніше.

Причина. 22 cерпня біля трамвайної зупинки "Шкільна”, котра по вулиці Широківська, трапилось ДТП. Кілька осіб кавказької зовнішності здійснили наїзд на мати з дитиною. Після цього кілька кавказців вийшло з машини та почали силою відштовхувати жінку з дороги, а 9-річного хлопчика вдарили головою об бордюру. Батьку, котрий підбіг на допомогу сім’ї, теж було нанесено травми і його забрала швидка.

Через лічені хвилини на місці події з’явилось десяток-другий місцевих мешканців, а згодом загальна чисельність натовпу перевищувала сотню, котра хотіла зробити самосуд над мігрантами. Як результат — повністю розтрощена машина Лада і кавказці, котрі ще довго тікали аж до самої Чорногорки.

Результат. Біля десятої години вечора, коли кавказці, які обіцяли приїхати та розібратись з місцевим населенням, так і не з’явились, протестувальники вирішили самі йти їх шукати по домівкам. Але саме в цей час приїхав підрозділ беркуту та керівництво з питань безпеки з Криворізької міської ради. Чиновники пообіцяли особисто взятись за перевірку всіх людей кавказької зовнішності на наявність у них дозволу на проживання. Тих, у кого даного документа не буде, влада має намір виселяти. Активісти ВО Свобода, котрі були на місці події, пообіцяли, що особисто прослідкують за виконанням даної обіцянки.

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ