суботу, 10 грудня 2011 р.

У Дніпропетровську врятували парк національного масштабу


Трирічна боротьба мешканців прилеглих до охоронної зони Центрального парку культури та відпочинку ім. Т.Шевченка будинків нарешті завершилась довгоочікуваною перемогою. Забудовник намагався побудувати в парку, що має національний статус, комплекс з трьох 27-поверхових башт елітного житла (так званий проект "Флора").

1 грудня суддя Жовтневого районного суду Дніпропетровська Мазниця виніс рішення про задоволення позову мешканців та визнання незаконними рішень сесії міської ради Дніпропетровську від 2005 та 2005 років про виділення земельних ділянок під проектування та будівництво комплексу житлових будинків комерційного призначення та їх скасування.

Нагадаємо, що упродовж року мешканці будинків по вул.. 8 березня та вул. Фучика безуспішно звертались до центральних та місцевих органів влади зі скаргами на незаконність виділення земельних ділянок в цьому районі у зв'язку з небезпекою зсувів та загрозою техногенної катастрофи у разі початку будівництва. Своє занепокоєння вони підтверджували розрахунками інженерно-технічної експертизи, виконаної фахівцями-експертами Придніпровської академії будівництва та архітектури, протестами прокуратури та численними іншими документами.

В грудні 2008 року мешканці звернулись до громадської організації ГРАД з проханням про допомогу. Правову допомогу та юридичний супровід у суді надавав координатор саме цієї організації Василь Сухов. Упродовж довгих років тривав розгляд цієї справи, а рівно за три роки крапку в ній поставив суддя Мазниця. Мешканці не лише відстояли свою територію, але і зберегли статус національного центрального парку культури та відпочинку і унікальний ландшафт безцінної території, не дозволивши здійснити в охоронній зоні масштабну забудову.


Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ