суботу, 25 лютого 2012 р.

Презервативи з президентом ціною в 45 діб

До 2-річчя президенства Януковича роздавали презервативи з зображенням, що мені дуже нагадувало самого президента. Вже є троє ув'язнених. Четвертого судитимуть о 9.00 в пнд на Білоруській, 13

Сергію Мелиничуку (КУПР), Ярославі Пугачовый (Братство Св.Луки) та Богдану Тицькому (здається, Чорний Комітет), які йшли по ч. 2 статі 185, вчора вже дали по 15 діб. Ще одного - активіста козацької організації - Олега Покляцького, що йде по ч.1 цієї ж статті, судитимуть в понеділок. Запрошую до суду небайдужих киян і професійно зацікавлених журналістів. Я особисто буду, хоча цей день - перший день Великого Посту - хотів провести спокійно і з думками про вічне.

Заявка на роздачу презервативів була подана заздалегіть, але спецслужби знали все про підготовку акції - або за допомогою свого ж агента в рядах організаторів, або з прослуховування телефонних розмов: людей почали апати і вилучати презервативи ще до до початку акції в одному з фастфудів.

Розповідають, що це були СБУшники, які змусили фастфуд стерти відеозапис відповідної частини подій, і взяти слово, що фастфудівці підтвердять, що нічого не чули і не знають. А відеозапис, який ведеться в залі постійно, чомусь не спрацював.

Богдана брали у мене на очах люди без міліцейського спецодягу. Брали його точечно, адже навколо було безліч людей, але хапали саме його. Ми його відбивали - бо його хапали не міліціонери, а бритоголові невідомі в шапочках (я з кількох з них здер шапочки і пересвічився, що такі бритоголові) - але його знову хапали. Фактично видерли в мене з рук, але протистояти організованій банді було важко. Сергій взяли прямо під час інтерв'ю.

Автозак з "полоненими" їхав 40 хв з Майдана на Прорізну. Перед цим машина поїздила по різних схилах і ямах, а затримані знаходилися у відсіку, де не біло навіть за що триматись. певно, міліція хотіла, щоб затримані добряче побилися об броньовані стіні.

З Сергієм я розмовляв за кілька хвилин до суду. Він був спокійний. Він, певно, розраховував, що йому, як інваліду 2 групи, як і передбачається законом, адміністративне ув'язнення не загрожує, а лише штраф. Але судді, певно, дали вказівку садити не зважаюси на закон.

Отже, за роздачу презервативів вже винесено 45 діб покарання. Уявляєте, що нас усіх чекає далі? Що нас чекає під час виборчої гонитви, де протестів і пікетів буде більше?

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ