суботу, 25 лютого 2012 р.

"Укрзалізницю" таки готують до здачі олігархам

Антинародні депутати 232 голосами прийняли закон про особливості створення публічного акціонерного товариства залізничного транспорту загального користування. На думку експертів, це є першим реальним кроком антиукраїнської влади, спрямованим на підготовку до продажу "Укрзалізниці".
Новим законом визначається, що створення, реорганізація та ліквідація товариства здійснюються за рішенням Кабінету міністрів України. При цьому дозвіл Антимонопольного комітету України вже не вимагається. Товариство створюється як публічне акціонерне товариство, 100% акцій якого закріплюються в державній власності, на базі Державної адміністрації залізничного транспорту України, підприємств, установ та організацій залізничного транспорту загального користування, що реорганізовуються шляхом злиття.

У статутний капітал створюваної компанії вноситься майно залізничного транспорту загального користування, 100% акцій підприємств по ремонту рухомого складу, право користування земельними ділянками "Укрзалізниці", магістральні залізничні лінії, станції, енергопідстанції та інше профільне майно.

Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ