неділю, 4 березня 2012 р.

Окрім старих "каруселей", новими фальсифікаціями стали фальшиві спостерігачі і "ви вже голосували".


Вибори президента Росії, які мали стати чесними та прозорими завдяки веб-камерам, які встановили на виборчих дільницях, все ж продовжують рясніти різними порушеннями.

Масовий характер, судячи з повідомлень спостерігачів, носить "крадіжка голосів", а також поява на ділянці "фальшивих спостерігачів", які блокують доступ справжнім.

Облік порушень веде безліч незалежних груп: Ліга виборців, Росвибори Олексія Навального, проект "Спостереження 2012" та інші.

Про один з яскравих випадків "крадіжки голоси" повідомили представники проекту "Спостереження 2012".

На виборчій дільниці № 45 в Москві одній з громадянок відмовили у праві обрання президента, посилаючись на те, що вона вже була записана як така, що проголосувала.

Поки голова комісії перевіряв цю інформацію, жінці надійшов дзвінок від невідомого, який заявив, "якщо їй дороге власне життя і життя її дітей, їй краще піти з виборчої дільниці".

На часі, офіційного підтвердження цієї інформації поки не надходило.

Повідомлення про "підставних спостерігачів" були настільки численні, що Громадська палата звернулася в ЦВК з проханням про перевірку.

У Магадані, за деякими повідомленнями, була сфальсифікована картинка з камер спостереження.

Користувачі соціальних мереж стверджували, що в місті вже темно, тоді як камери, встановлені на одній з виборчих дільниць, демонстрували "вибори" в світлий час доби.

Зазначимо, що саме у соціальних мережах з'являтися найбільша кількість повідомлень про численні порушення на виборчих дільницях.

Так, Ксенія Собчак у своєму Twitter написала: "На ділянці 114 сто заяв голосуючих без відкріпних (талонів - ред.) заповнені одним почерком. Жесть".

Водночас, в громадській організації "Голос" теж розповіли про найбільш поширені порушення на виборах.

Серед топових: видача бюлетенів не під розпис - 12% від загального числа повідомлень, використання списків для голосування поза приміщенням - 19%, відмова допустити спостерігачів під час голосування за межами приміщення - 14%, переносні урни поза полем зору виборців - 14%.

Так, найбільшої популярності в інтернеті набуло відео, на якому видно, як солдати голосують під наглядом начальства поза кабінками.



Також було зафіксовано багато відео з "каруселями". Одну з них припинили активісти "Демократичного вибору" - в Москві, на пр. Маршала Жукова.




Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ