середу, 28 березня 2012 р.

Обама виділив нашому зеку 4 хвилини розмови в коридорі

Зустріч Президента США Барака Обами і Президента Віктора Януковича тривала не більше 4 хвилин, пише "Комерсант-Україна".
Співрозмовник видання розповів, що для зустрічі голів держав не виділялося навіть окремої кімнати. Президенти розмовляли стоячи, а їхня зустріч, включаючи вітальне і прощальне рукостискання, була вкрай нетривалою.

Джерело також додало, що питання, не пов'язані з темою ядерної безпеки, не обговорювалися, оскільки на це просто не було часу.

Прикметно, що на сайтах державного департаменту і Президента США і зовсім не вважали за необхідне згадувати про цю подію.

У тому ж форматі відбулися переговори Януковича з Президентами Європейської ради та Єврокомісії Германом ван Ромпеєм і Жозе Мануелем Баррозу. Їхня зустріч відбулася в залі пленарних засідань саміту під час однієї з перерв і теж була нетривалою.

"Часу було небагато... Ми не виконали ту програму (переговорів), яку планували", - зізнався сам Янукович. З його слів, він мав намір провести більш тривалі переговори з керівництвом ЄС, але був змушений змінити плани, щоб встигнути на зустріч з Обамою.

Найбільш очікуваними подіями поїздки Януковича до Сеула були його зустрічі зі світовими лідерами, проте їх формат до останнього моменту залишався неясний. У прес-службі Президента вранці 27 березня повідомили, що досягнута домовленість про проведення переговорів Януковича з Обамою, а через кілька годин на сайті з'явилося спільне фото голів держав.

Пізніше Янукович розповів журналістам, що він обговорив з Обамою "ініціативу України про створення науково-дослідного центру світового рівня на ЧАЕС". З його слів, на пропозицію України відповіді поки немає.


Джерело

Немає коментарів:

Дописати коментар

Щоб вдалося опублікувати коментар, в графі "Коментувати як" оберіть функції ІМ'Я/URL або АНОНІМ